Lietuvą supurčius neeilinei dramai, kai ekologinių idėjų propaguotojas Algirdas Švanys kartu su mažamete dukra neteisėtai kirto valstybės sieną ir atsidūrė Rusijoje, aiškėja daugiau detalių. „Delfi“ surinkti duomenys leidžia manyti, kad šis vyras palaikė ryšius su ne tik su mūsų šalyje savo idėjas skleidžiančiais liūdnai pagarsėjusiais prorusiškais veikėjais, bet ir priklausė jau seniai Lietuvoje veikiančiam tinklui, kurio nariai seka Rusijoje gyvenančiu rašytoju Vladimiru Megrė, parašiusiu knygų seriją „Skambantys Rusijos kedrai“ apie Sibiro taigoje neva gyvenančią „dievaitę“ Anastasiją ir save vadinančiu savotišku mediumu.

V. Megrė skleidžia „Naujojo pasaulio“ ideologijai priskiriamas idėjas, kurias esą jam perduoda taigos dievaitė Anastasija, tikina su ja susilaukęs poros vaikų, kurių vieną esą pavadino Vladimiru.

Rašytojas V. Megrė Rusijoje įkūrė politinį judėjimą „Gimtoji partija“, rinkimuose rėmė ir dabar palaiko Vladimirą Putiną, teigia sukūręs Rusijos vystymosi ir klestėjimo strategiją, kurią eksportuoja ir į kitas šalis. Šios ideologijos esmė – rusiškasis dvasingumas ir harmoningas gyvenimas gamtoje, vadinamoje „giminės sodyboje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)