Nuo vidurdienio skverelyje prie Druskininkų Vilniaus alėjos, ties kavine „Velvetti“, druskininkiečiai ir kurorto svečiai turi galimybę stebėti sūrio gamybą, vyksta degustacijos ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Pasak festivalio organizatoriaus Audrius Jokubausko, į renginį atvyko keturiolika sūrininkų iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Jų sūrinėse gaminami įvairūs švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno.

Šiemečiame festivalyje pirmą kartą rengiamas sūrių konkursas. Jame sūriai vertinami, pagal metodiką, pasiskolintą iš JAV sūrininkų asociacijos.

„Tikėjomės, kad konkursui bus pateikta apie 30 sūrių, o sulaukėme per 60. Jie vertinami ir apdovanojami atskirose kategorijose, taip pat bus teikiamas festivalio Grand Prix,“- pasakojo A. Jakubauskas.

Šventė tęsis iki vakaro, tad nesuspėjusieji paragauti ką tik iš katilo ištrauktos mocarelos kurorto svečiai dar gali suskubti į kitų sūrių degustacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)