Druskininkų savivaldybei priklausančio sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis 2015 m. spalio 12 d. buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnų įtariant piktnaudžiavimu. Atlikdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai tuomet bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

E. Antanaitis pernai spalio 14 d. Kauno apylinkės teismo nutartimi buvo nušalintas nuo pareigų trims mėnesiams, sausį jo nušalinimo nuo pareigų terminas buvo pratęstas dar dviems mėnesiams, o kovo 14 d. to paties teismo nutartimi laikinas nušalinimas nuo pareigų pratęstas dar 1 mėnesiui laiko.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Balandžio 14-ąją, baigiantis nušalinimo terminui, Kurorto radijas pasiteiravo STT Kauno valdybos pareigūnų, ar bus prašoma dar kartą pratęsti nušalinimo terminą. Šios valdybos pareigūnas R.K. informavo, kad ikiteisminį tyrimą kontroliuojantys ir jam vadovaujantys Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai nusprendė į teismą dėl nušalinimo termino pratęsimo nesikreipti, nes visi procesiniai veiksmai, kuriems vadovaudamas „Aqua“ centrui galėjo sutrukdyti E.Antanaitis, jau yra atlikti. Jis nesiėmė prognozuoti, kaip greitai byla gali pasiekti teismą, tačiau paaiškino, kad atsisakymas kreiptis į teismą dėl nušalinimo pratęsimo tikrai nereiškia, kad ją ketinama nutraukti.

Dabar E. Antanaičio likimą turės nuspręsti Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ valdyba, sudaryta iš vienintelės bendrovės akcininkės Druskininkų savivaldybės atstovų. Nes per tą laiką, kol E. Antanaitis buvo nušalintas nuo pareigų, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija jį pripažino pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

Druskininkų savivaldybės tarybos opozicija artimiausiame tarybos posėdyje ketina pakartotinai reikalauti atleisti E. Antanaitį iš pareigų. Mišrios frakcijos vadovas Vilius Semeška Kurorto radijui sakė, kad toks siūlymas kartą jau buvo teiktas Druskininkų savivaldybės tarybai, bet valdančioji dauguma atsisakė įtraukti jį į darbotvarkę.