Etiketo specialistas Giedrius Drukteinis kalbėjo, jog lietuviams norisi pabūti ten, kur lankėsi ir pasaulio galingieji.

„Lietuviai vis tiek nori, kad ir pirštų galiukais prisiliesti prie kažkokios legendos, pasaulio didžiųjų. Ir visiems turbūt labai norėjosi praleisti naktį toje lovoje, kurioje miegojo prezidentas J. Bidenas“, – LNK žinioms sakė šį viešbučio kambarį apžiūrėjęs etiketo specialistas G. Drukteinis.

Jis pasakojo, jog protokolo skyrius buvo suderinęs viską, gal net ir atvežęs kitą čiužinį JAV prezidentui.

„Klausykite, jeigu savo geriamą vandenį atsiveža, nepasitiki mūsų kranais, kas jiems čia tą čiužinį atsivežti“, – teigė LNK pašnekovas.

Daugiausiai protokolo kuriozų, pasak pašnekovų, yra susiję su karališkosiomis šeimomis.

„Nes karališkasis protokolas reikalauja, kad prie monarchų nebūtų liečiamasi, kad jiems nebūtų užduodami klausimai.

Bet šiais liberaliais laikais daugelis valstybių vadovų nesibodi apkabinti, pabučiuoti, ar žaismingai plekštelėti per petį“, – pasakojo etiketo specialistas G. Drukteinis.

Per šio viešbučio numerio langą atsiveria vaizdas į Vilniaus Katedros aikštę ir pačią Katedrą. G. Drukteinis priminė, jog J. Bidenas šį vaizdą matė kur kas žalesnį, NATO viršūnių susitikimas vyko vasarą.

„Šitos gatvės buvo išvalytos, nebuvo padėvėtų automobilių. Ką galvojo čia J. Bidenas, nėra sunku numanyti, jis turbūt galvojo, kada jam atneš vakarienę.

Žmogus patenka į savo asmeninę erdvę, dabar jo jau nekamantinėja žurnalistai, nesiklauso kitų šalių lyderiai. Jis čia jau gali vaikščioti basas, arba vienais apatiniais. Niekas jam dėl to nepapriekaištaus“, – pasakojo etiketo specialistas G. Drukteinis.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: