Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, „Drąsos kelią“ liepos 19 d. parėmė 25 gyventojai, liepos 20 d. – dar 37.

Tokiu būdu partijos rinkiminėje sąskaitoje atsidūrė jau 2,4 tūkst. Lt.

Tačiau N. Venckienės partija priima ne visas aukas. „Drąsos kelias“ kol kas atsisakė visų 40 Lt viršijančių aukų.

VRK duomenimis, „Drąsos kelias“ jau nepriėmė aukų už beveik 840 Lt. Didžiausia nepriimta auka – beveik 240 Lt, kuriuos dukters partijai norėjo skirti L. Kedienė.

Politines partijas paremiant iki 40 Lt suma, tai darantis asmuo neprivalo deklaruoti turto ir pajamų. Viršijus šią sumą, deklaravimas tampa prievole.

VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė DELFI teigė, jog „Drąsos kelias“ nepateikė sprendimo nepriimti L. Kedienės ar kitų asmenų paramos argumentų. Esą partija ir neprivalo to daryti.

Su „Drąsos keliu“ antros Seimo nario kadencijos sieksiantis parlamentaras Saulius Stoma DELFI teigė, jog jokio konflikto partijos viduje nėra.

„Ne, ne. Prie ko čia konfliktas? Gal tiesiog kažko nežinojo. Apie jokius konfliktus nėra kalbos, tikrai“, - sakė politikas.

Jis patvirtino, kad yra savotiškas sutarimas „Drąsos kelią“ remti 40 Lt neviršijančiomis aukomis – esą galbūt kaip tik dėl to ir buvo grąžinta L. Kedienės auka.

„Matyt, nežinojo tų taisyklių visų. Manau, čia didelės problemos nėra. Kiek per daug – tiek bus grąžinta, ir viskas“, - svarstė S. Stoma.

Su „Drąsos kelio“ iždininke Marijona Gutauskiene DELFI nepavyko susisiekti.

VRK duomenimis, L. Kedienės auką buvo atsisakyta priimti 19 d. Iš viso „Drąsos kelias“ nepriėmė 8 fizinių asmenų aukų. Tik viena iš jų neviršijo 40 Lt. Tačiau šią auką partijai skyręs asmuo jau buvo „Drąsos kelią“ parėmęs 39,99 Lt auka, taigi antra tokio pat dydžio auka jau būtų viršijusi 40 Lt limitą.