„Mes su juo pasišnekėjome ir davėme jam pasirinkti. Jeigu neatsisakys „Drąsos kelio“ jam pasiūlytos vienmandatės apygardos ir vietos jų sąraše, mes jį šalinsime“, - DELFI teigė Lazdynų skyriaus pirmininkas Evaldas Maceika.

Pasak jo, taip buvo nuspręsta Lazdynų skyriaus taryboje. Pats A. Burokas, anot pirmininko, posėdyje dalyvauti negalėjo, todėl apie sprendimą jis buvo informuotas elektroniniu laišku ir trumpąją žinute.

„Aš nežinau, tegul meta“, - paklaustas, ką apie tai mano, sakė A. Burokas. Tačiau jis teigė pats neatsisakysiantis narystės TS-LKD, nes jam įdomu, kai viskas klostysis.

DELFI jau rašė, kad A. Burokas, būdamas TS-LKD nariu, ketina dalyvauti Seimo rinkimuose su „Drąsos keliu“ vienmandatėje Širvintų-Vilniaus apygardoje bei pagal kandidatų sąrašą, kur jam skirta gana žema 83-ia vieta.

TS-LKD nariai savarankiškai sprendžia ir kituose Lietuvos regionuose. Pavyzdžiui, konservatorių Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius išsikėlė savarankišku kandidatu Vakarinėje rinkimų apygardoje, nors TS-LKD šioje apygardoje iškėlė įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukusį Seimo narį Vitą Matuzą.

Seimo narys Naglis Puteikis, kurį partija iškėlė kandidatu Danės rinkimų apygardoje, nutarė registruotis ir savarankišku kandidatu, nors TS-LKD jam, kaip ir kitiems kandidatams, atseikėjo partinių lėšų.