„Tai yra laikina pareigybė. Pagal koalicijos sutartį, Laisvės partijai nėra priskirta šita ministerija“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį ryte sakė E. Dobrowolska ir tikino, jog ambicijos tęsti darbą šiose pareigose neturi.

E. Dobrowolska pridūrė, kad anksčiau ar vėliau į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją turės grįžti konservatorių deleguotas ministras. Būtent taip yra numatyta koalicinėje sutartyje.

„Ši ministerija turėtų grįžti pas šeimininką, tai yra konservatorių partiją“, – pabrėžė politikė.

Kiek dar jai teks prižiūrėti procesus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje E. Dobrowolska negalėjo atsakyti. Anot jos, akivaizdu tik viena – tai tęstis ilgai negali.

„Mes kalbame tikrai apie laikinumą ir ambicijos ilgai tęsti neturėčiau. Patį pasiūlymą ir prašymą priimti šią atsakomybę laikinai esu gavusi su labai aiškia žinia – jeigu šiuo metu reikia, kad komandos kažkuris narys galėtų padengti ir užtikrinti procesų tęstinumą, sužiūrėti pagrindinius dalykus, šią atsakomybę (prisiimti – ELTA) galiu“, – teigė E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad „laisvietė“ E. Dobrowolska buvo paskirta laikinai eiti švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas po to, kai premjerė Ingrida Šimonytė priėmė buvusios ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo prašymą. J. Šiugždinienė pasitraukė iš ministrės pareigų dėl pasirodžiusios informacijos, jog ji, dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir per 20 mėnesių gavo beveik 14 tūkst. eurų išmokų, kurių pagrįsti negalėjo.

Laikinosios sostinės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti savo išlaidų. Visgi, finansų ministrė pranešė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė dalį išnaudotų lėšų – beveik 14 tūkst. eurų.