„Taip. Sekmadienis yra paskutinė E. Jablonsko diena Teisingumo ministerijoje. Liūdna, bet tuo pačiu ir labai džiaugiuosi“, – laidoje sakė teisingumo ministrė E. Dobrowolska.

Paklausta, kas užims E. Jablonsko pareigas, laidos „Delfi interviu“ pašnekovė pavardę įvardijo.

„Planuoju nuo liepos mėnesio šiuo metu mano patarėją Roką Uscilą paskirti viceministru, kuris ir šiuo metu dengia artimas temas. Tikiuosi, kad šis perėjimas bus kuo sklandesnis visai bendruomenei“, – sakė E. Dobrowolska.

Kaip praėjusią savaitę pranešė naujienų agentūra ELTA, L. Pernavo vertinimu, E. Jablonskui „politinio atšalimo“ laikotarpio nereikia.

L. Pernavas pastebėjo, kad STT direktorius pavaduotojo kandidatūrą teiks pats, ne kažkieno siūlymu. „Aš pats teiksiu šias kandidatūras“, – sakė jis.

„Man svarbiausia yra asmens kompetencija, jo dalykinės ir asmeninės savybės. Būtent šie dalykai tinka“, – dar pakomentavo L. Pernavas.

Paskirtasis STT vadovas patvirtino, kad jau anksčiau buvo klausimų apie jo būsimą komandą.

„Tuo metu buvau kandidatas ir nė su vienu būsimu savo pavaduotoju jokios diskusijos apie tai neturėjau. Buvau kandidatas ir neturėjau jokių įgaliojimų kažkam siūlyti arba nesiūlyti pareigų. Kai buvau oficialiai patvirtintas, tuomet ir pateikiau siūlymus būsimiems kandidatams į STT direktoriaus pavaduotojo pareigas“, – sakė jis.

Galiausiai, L. Pernavas pastebėjo, kad jo žiniomis, E. Jablonskas nepriklauso ir niekada nepriklausė jokiai politinei partijai.

„Jis ministrės buvo paskirtas į pareigas dėl savo turimos kompetencijos, profesinės ir ekspertinės patirties. Jis nedalyvavo jokioje politinėje veikloje. Viceministro pagrindinės atsakomybės sritys buvo bausmių vykdymo sistema, antikorupcinės politikos formavimas.

Kitas svarbus dalykas, kurį būtina paminėti – Vidaus tarnybos statutas aiškiai pasako, kad po paties prašymo atleisti, atstatydinti savo noru iš pareigų (...) per 3 mėnesius pasibaigus paskyrimui ar kitaip nutrūkus jų įgaliojimams, turi teisę atkurti pareigūno statusą.

Tai yra nustatyta tvarka grįžti į eitas pareigas, jei nėra galimybės – į kitas pareigas statutinėje įstaigoje. STT taip pat yra statutinė organizacija ir, mano manymu, šiuo atveju jokio „atšalimo“ nereikia“, – pastebėjo jis.

L. Pernavas STT vadovo pareigas perims nuo birželio 19 dienos.

Visa laida „Delfi interviu“ su E. Dobrowolska bus transliuojama trečiadienį 18 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją