Iki šiol, norint bandyti stoti į aukštąsias mokyklas, užtekdavo išlaikyti vieną egzaminą. Šių metų didžioji naujovė yra ta, kad to nebeužtenka, reikia trijų valstybinių egzaminų, matematika bei lietuvių kalba yra privalomi. Ir visiškai nesvarbu, ar žmogus stoja į kolegiją, ar universitetą, ar į valstybės finansuojamą, ar nefinansuojamą vietą. To reikalauja nuo šių metų sausio įsigaliojusi nauja Mokslo ir studijų įstatymo redakcija.

Registruotis laikytis valstybinių brandos egzaminų jaunuoliai šįkart galėjo per du kartus. Pirmasis terminas buvo numatytas iki praėjusių metų lapkričio 24 dienos, paskui tas terminas buvo pratęstas iki sausio 15 dienos.

Dar yra svarbus aspektas tai, kad stojant į universitetus arba kolegijas bus svarbus tų trijų pasirinktų egzaminų rezultatų vidurkis. Stojant į universitetus tas trijų pasirinktų egzaminų rezultatų vidurkis turės būti ne mažiau 36 proc., į kolegijas – 16 procentų.

Šiuo metu konkursinės eilės sudarymo sąlygos yra dar derinamos su aukštosiomis mokyklomis. Tačiau neatmetama, kad dalis mokinių jau kažkokios informacijos apie tai yra gavę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)