Be kita ko, randasi ir skeptikų, keliančių klausimus, ar mums tikrai reikia tankų, ar jų reikia dabar, o gal pirmiausia derėtų stiprinti oro gynybą, gaminti ar pirkti dronus.

Skelbta, kad tankai mūsų šaliai atsieis apie 2 mlrd. eurų. Nors galutinai neaišku, ar suma bus būtent tokia, lėšos tankams nesuplanuotos ir nenumatytos. Jų, pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno, ieškoma.

„Ministerija pradeda konsultacijas, vadinkime jas derybomis, su gamintojais ir kartu su bloko šalimis, kurios perka tuos tankus. Po jų bus aiškiau dėl kainos.

O dėl pinigų, tai aš kol kas galiu pasakyti, kad galimybės įsigyti ir šitą pajėgumą plėtoti priklausys ir nuo pirmadienio susitikimo, ar rasim sprendinių dėl galimo tvaresnio, turbūt, mokestiniais sprendimais grįsto, gynybos finansavimo.

Aš kol kas tikrai negaliu pasakyti, kad mes rasim tą sprendinį su partijomis ir dar tikrai neskubėčiau sakyti, kad mes turime aiškų įsipareigojimą. Kol kas mes esame derybų fazėje ir lėšų paieškos fazėje“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)