"Su buvusiu FNTT vadovu buvo kalbėta ir betarpiškai, ir telefonu. Prezidentė pabrėžė, kad FNTT vadovų reputacija neturi kelti jokių abejonių", - sakoma Prezidentūros atsakyme BNS.

Prezidentės spaudos tarnyba nenurodė, kada įvyko šie pokalbiai.

Praėjusią savaitę iš pareigų buvo atleistas V.Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas. Pareigūnai darbus prarado kitą dieną po to, kai vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atėmė iš jų teisę dirbti su slapta informacija. V.Gailius ir V.Giržadas sprendimą juos atleisti apskundė teismui.

Paklaustas, ar prezidentė Dalia Grybauskaitė ragino atleisti V.Giržadą, V.Gailius praėjusią savaitę spaudos konferencijoje sakė: "Susilaikysiu nuo atsakymo".

"Pirmiausia - ar ragino, tai, be abejo, buvo raginimas, tai žinau tiesiogiai iš savo vadovo, buvo raginimas tų pačių pusių, kurios ir pasisako, kad tai yra teisingas aktas, kas šiandien įvyko", - savo ruožtu pridėjo V.Giržadas, praėjusią savaitę komentuodamas ministro R.Palaičio sprendimą atleisti FNTT vadovus iš pareigų.

Tuo metu šalies vadovė pirmadienį buvusių FNTT vadovų pasisakymus pavadino politikavimu.

"Aš nevertinu tai kaip kovos tarp statutinių pareigūnų, vertinu kaip tęsinį tyrimo, kuris buvo pradėtas prokuratūros prašymu ir jį vykdė VSD dėl „Snoro“ informacijos nutekinimo. Du FNTT pareigūnai po tyrimo, deja, pasirodė nelabai gerai. Dabartinis statutinių karininkų politikavimas atrodė dar blogiau. Taip aš ir vertinu susiklosčiusią situaciją", - pirmadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko "Snoras" veiklą, neteisėto atskleidimo.