Pirmadienį, kai Vilniaus oro uoste leidosi įvairių užsienio delegacijų lėktuvai, Ukrainos prezidentas Volodymas Zelenskis dar iš Kyjivo patvirtino, kad ir jis dalyvaus NATO viršūnių susitikime. Tačiau sykiu jis prašė Vakarų sajungininkių pasiųsti aiškų signalą dėl jo šalies narystės NATO perspektyvų.

„Ukraina nusipelno būti Aljanse. Ne dabar, nes dabar vyksta karas, bet mums reikia aiškaus signalo ir šio signalo reikia dabar“, – sakė V. Zelenskis.

JAV prezidentas Joe Bidenas kiek anksčiau interviu CNN pakartojo, kad Ukraina nėra pasirengusi narystei NATO šiuo metu ir Aljansas galėtų ją priimti tik po karo. Tačiau paraleliai Vakarų didžiųjų valstybių vadovai, anot dienraščio „Politico“, Vilniuje rengiasi pasiūlyti Ukrainai saugumo garantijas, ginklų tiekimą ir finansavimą, o tai būtų kažkas panašaus į Izraelio ir JAV strateginę sąjungą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)