"Yra derinama galimybė susitikti", - BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro patarėja Rasa Jakilaitienė. Tai būtų pirmasis naujos Vyriausybės užsienio reikalų ministro susitikimas su Rusijos kolega.

Penktadienį prasideda kelias dienas truksianti Miuncheno saugumo konferencija, į kurią vyksta prezidentė Dalia Grybauskaitė, ją lydi užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusios naujosios centro-kairės Vyriausybės programoje teigiama, kad Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas " perkrovimas".

"Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas "perkrovimas". Lietuvos bendradarbiavimą su Rusija grįsime abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis, kreipdami dėmesį ne į praeitį, o į ateitį, neapsibrėždami išankstinėmis, sunkiai įgyvendinamomis sąlygomis, trukdančioms geriems ir abiem pusėms naudingiems kaimyniniams santykiams", - rašoma dokumente.

Programoje numatyta, kad "Sovietų Sąjungos padarytos okupacinės žalos klausimas turės būti įgyvendinamas derybomis su Rusija ieškant priimtinų sprendimų".