Prieš kelias dienas R. Žemaitaitis feisbuke paskelbė įrašą, kuriame svarstė, ar Europoje gimsta „naujas diktatorius“, turėdamas omenyje Ukrainos prezidentas Volodymyrą Zelenskį. Užvirė karšta diskusija, kurioje nevengta ir keiksmažodžių.

Vienas žmogus pasvarstė, kiek būtų bėgančių, jei karas pasiektų Lietuvą.

„Aš pirmas šeimą išgabenčiau ir tų kiaulyčių iš daugumos namus, turtus pirmas koordinates duočiau kur sprogdinti!“, – taip jam atsakė R. Žemaitaitis.

Tokie žodžiai papiktino kai kuriuos komentatorius.

„Negalėjau savo akimis patikėti – Remigijus Žemaitaitis pirmas duos ruskiams koordinates kur sprogdint? Išdavikas“, – rašė vienas žmogus.

R. Žemaitaitis į tai sureagavo klausimu, esą kam reikalingos tokios menkystos, kurios naikina Lietuvą.

Remigijaus Žemaitaičio komentaras

Kreipėsi į prokurorus


Konservatorius B. Matelis feisbuke pranešė dėl tokio pareiškimo jau ėmęsis veiksmų.

„Jeigu į Lietuvą įsiverš orkų žudikai, toks Žemaitaitis perduos priešui valdančiosios daugumos namų koordinates, kad orkai žinotų, kurlink leisti raketas. Savo šeimą Žemaitaitis išgabens, tik neparašė, ar tikrai į orkų kraštą, po Putino sparneliu. Tai tikriausiai ten, nes Vakaruose vietos jam gali neatsirasti“, – prieš kelias dienas feisbuke rašė jis.

Politikas raštu kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir paprašė jos įvertinti R. Žemaitaičio pasisakymus dėl galimo kolaboravimo, valstybės išdavystės ir skatinimo susidoroti su jam neįtikusiais asmenimis visuomenei pavojingu būdu.

Jis taip pat parašė raštą Seimo Etikos ir procedūrų komisijai ir paprašė įvertinti R. Žemaitaičio viešus pareiškimus, skatinančius neapykantą, žeminančius Seimo prestižą bei niekinančius Seimo nario priesaiką.

„Tai – dugnas kaip reikiant, galimai rengiantis išduoti ir parduoti valstybę, kurios gyventojams yra prisiekęs saugoti Lietuvos valstybės žemių vientisumą, stiprinti Lietuvos nepriklausomybę ir tarnauti žmonių gerovei“, – vertina B. Matelis.

ELTA primena, kad dėl antisemitinių pasisakymų R. Žemaitaičiui gresia apkalta – Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT) prašydamas išvados, ar parlamentaro veiksmai ir pareiškimai neprieštarauja Konstitucijai.

R. Žemaitaitis kontroversiškais pareiškimais ne kartą papiktino tiek Lietuvos, tiek tarptautinę bendruomenę. Politikas viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais, yra apkaltinęs žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“. Generalinė prokuratūra dėl galimo neapykantos kurstymo yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)