Šią ekspertizę teismo paprašė skirti D. Mikutienė ir jos advokatė – kol bus atlikta ekspertizė, byla bus sustabdyta.

Savo ieškinyje teismui Darbo partijos (DP) narė teigia, kad V. Adamkus savo dienoraščių knygoje „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai” paskelbė jos asmens garbę ir orumą žeminančius bei tikrovės neatitinkančius duomenis. D. Mikutienė prašo, kad teiginiai būtų paneigti bei sumokėtas 200 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimas, kurį ji skirs labdarai.

Seimo narė teigia, kad 376-ajame knygos puslapyje, kuriame kalbama apie 2007-ųjų rudens įvykius, kai DP lyderis Viktoras Uspaskichas slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Maskvoje, yra šmeižikiško turinio informacija.

Tuo metu Seimo „darbiečių” frakcijos nariai vyko į Rusijos sostinę susitikti su V. Uspaskichu ir viešai kaltino Lietuvos teisėsaugą ketinimais susidoroti su jų vedliu.

V. Adamkus savo dienoraštyje teigia, kad D. Mikutienė su kitomis politikėmis, gindama tuo metu nuo mūsų šalies teisėsaugos besislapsčiusį savo partijos lyderį, „dergė Lietuvą”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)