Galime paprasti galimybę išvengti karo


A. Medalinskas tvirtino, kad JAV Senato sprendimas nepritarti pagalbos Ukrainai skyrimui jo nenustebino, jam tai nebuvo naujiena.

„Tai prognozavau dar pernai metų pabaigoje. Tiesiog Amerikoje vyksta rinkimų kampanija, viską, ką teiks demokratai, respublikonai blokuos, ką teiks respublikonai – blokuos demokratai. Kažkuriai nors pusei parodyti, kad kitos pusės kuris nors pasiūlymas praėjo, tai yra parodyti savo silpnumą. Ukrainos klausimas yra antroje-trečioje vietoje“, – pabrėžė A. Medalinskas.

Viena iš priežasčių, kodėl respublikonai nebalsavo už paramą Ukrainai yra ta, kad taip daryti paragino D. Trumpas, kuris yra pažadėjęs karą Ukrainoje pabaigti per 24 valandas.

„Iš tikrųjų vienareikšmiškai reikia pasakyti, kad ukrainiečių pergalė yra Vakarų rankose. Jei Vakarai nerems pakankamai ukrainiečiu, jie ilgoje perspektyvoje tikrai pralaimės šitą karą, jie negalės laimėti, nes Rusija turi didesnes galimybes, rezervus, gyvosios jėgos pajėgumus.

Ir tada mes, visi Vakarai, prarasime galimybę išvengti karo savo teritorijoje, nes dabar remdami Ukrainą dar turime tą galimybę, tai šansas mums visiems. Bet jei tą galimybę prarasime, tada ruoškimės pas save kariauti ir 100 proc. ruoškimės, nes Rusija yra save mobilizavusi karui tokiame pačiame lygyje kaip ir II pasauliniame kare“, – galimą realybę įvardijo V. Malinionis.

Zalužnas gali tapti nauju Ukrainos prezidentu


Įtampa Ukrainoje kyla ir dėl vidinių nesutarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)