Nustatyta, kad valstybiniame žemės sklype pašalinta 17 medžių, iš kurių viena pušis priskirtina saugotiniems želdiniams. Saugotinų medžių kirtimai draudžiami nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. dėl paukščių perėjimo meto.

Pirminiais tyrimo duomenimis, saugotinas medis pašalintas neturint leidimo, kadangi jam išduoti dar nebuvo praėjęs viešinimo terminas, po kurio Neringos savivaldybės mero potvarkis, dėl medžių šalinimo, būtų įsigaliojęs.

„Pastebėtina, kad prašymą leisti kirsti medžius verslininkas buvo pateikęs, tačiau pušis buvo nukirsta visoms leidimo derinimo procedūroms dar nesibaigus. Taip pat aiškinamės ar kitų želdinių šalinimui buvo gauti visi reikiami sutikimai”, – sako departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos vyr. specialistė Greta Montrimaitė.

Pareigūnai šiuo metu tęsia tyrimą dėl aplinkosauginių pažeidimų ypatingai jautrioje pajūrio juostos teritorijoje. Vertinama aplinkai padaryta žala, už pažeidimus atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.

Padėlio kortų įrengimo darbus organizavęs verslininkas visus statybos darbus sustabdė.

Skundą dėl šio objekto pajūryje nagrinėja ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Primename, kad pastebėjus aplinkosaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Apie šiuos gyventojų skundus portalas Delfi jau rašė praėjusią savaitę. Nidoje, Kuverto gatvėje, vietos gyventojai teigė pastebėję, jų nuomone, neteisėtai prasidėjusias statybas ir be leidimų kertamus medžius. Tuo metu aplinkosaugininkai ir statybos inspektoriai dėl pradėtų statybos darbų Kuršių nerijos nacionalinio parko širdyje pradeda tyrimą. Statybas pradėjusios bendrovės vadovas Delfi teigė esantis labai nustebęs dėl kilusio skandalo ir teigia statybas stabdantis.

Neringos savivaldybės atstovai nurodė, kad leidimas statyboms nebuvo išduotas.

Delfi sulaukė vietos gyventojų pranešimo apie pradėtus statybos darbus Nidoje šalia viešbučio „Nidus“. Esą jie vyksta neteisėtai, nes aplinkinių namų savininkai nėra išreiškę pritarimo.

Vietos gyventojų teigimu, statybas pradėjo viešbučio „Nidus“ savininkas Egidijus Vičius. Pranešėjų teigimu, prie Kuverto g. 15 pastato pradėjus įrenginėti padelio kortus imta kirsti medžius. Jie svarstė, kad tai gali būti daroma be leidimų.

„Šiandien (antradienį – red. past.) aš ir kiti bendrijos nariai buvome informuoti, kad viešbučio „Nidus“ savininkas E. Vičius šalia mūsų bendrijos pastatų, adresu Kuverto g. 15E, Nida, pradėjo kirsti pušis, ardyti natūralų miško paklotą ir pradėjo padelio kortų statybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją