„LPS pareiškime prašoma išsakyti frakcijos poziciją šiuo klausimu, todėl frakcijos vardu noriu atsakingai pareikšti, kad mūsų frakcijai ir visai LVŽS partijai ypatingai svarbios pamatinės valstybingumo vertybės, pagarba laisvės kovoms ir jų dalyviams, nukentėjusiems nuo sovietinio režimo, asmenims, būrusiems aplink save kitus su kilnia laisvės idėja. Turime gerbti nuomonių laisvę ir įvairovę, nes jos užtikrina demokratijos būvį ir valstybės pažangą”, - sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio (LPS) iniciatyvinės grupės klubo pareiškime dėl antisąjūdinės dvasios persmelkto pasisakymo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis raginamas atsistatydinti, primena ELTA.

LPS Iniciatyvinės grupės klubas pareiškė, kad laukia oficialaus valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos paaiškinimo, ar radijo laidoje išsakyta antisąjūdinė įtakingo partijos nario pozicija laikoma tik jo asmenine nuomone, ar atspindi visos partijos požiūrį į Sąjūdžio programą ir lietuvių tautos bei valstybės ateitį.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, reaguodamas į Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo viešą pareiškimą, atsiprašo, jei jo žodžiai ką nors įžeidė. Parlamento vadovas sako esąs pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti.

„Atsiprašau, jei mano žodžiai ką nors įžeidė. Esu pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti“, - sako V. Pranckietis.

Seimo vadovas pabrėžia, kad Sąjūdis yra neatsiejama mūsų šalies istorijos dalis.