„Galime patvirtinti, kad spalio 18 d., apie 15 val., Vyriausioji rinkimų komisija gavo p. Kęsto Komskio pareiškimą dėl atsistatydinimo iš Pagėgių savivaldybės tarybos nario pareigų“, – Eltai patvirtino VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Šį pareiškimą planuojama pristatyti spalio 19 d. vyksiančiame VRK posėdyje, kurio metu komisijos nariai balsuodami spręs, ar šį savivaldybės tarybos nario prašymą tenkinti.

Ketvirtadienį vyksiančio VRK posėdžio darbotvarkėje taip pat yra numatyta nagrinėti klausimą dėl rinkėjų papirkimo Pagėgių savivaldybėje. Posėdyje planuojama pristatyti VRK darbo grupės atlikto tyrimo išvadą „Dėl rinkėjų papirkimo Pagėgių savivaldybėje įtakos rinkimų rezultatams“.

ELTA primena, kad trukdymu pasinaudoti rinkimų teise kaltintas į Pagėgių savivaldybės merus kandidatavęs K. Komskis liepos mėnesį buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų kovą įtarus, jog rinkimų teisę turintiems asmenims buvo siūlomas piniginis atlygis už tai, jog šie antrajame rinkimų į Pagėgių mero postą ture balsuotų Lietuvos regionų partijos nario K. Komskio naudai.

Anot prokuratūros, nustatyta, kad rinkėjams buvo siūlomas 20–40 eurų atlygis. Įtarimai dėl minėtos nusikalstamos veikos padarymo buvo pareikšti 4 privatiems asmenims bei į Pagėgių savivaldybės mero postą kandidatavusiam, tačiau rinkimuose pralaimėjusiam K. Komskiui.