„Visos tarnybos dirbs, budės. Viską koordinuoja viešosios tvarkos specialistai, kurie visą informaciją surinks ir mane bei administracijos direktorių informuos. Jau pasiruošta daugiau ir technikos, ir smėlio maišų“, – Eltai situaciją komentavo B. Markauskas.

„Intensyvus lietus yra prasidėjęs, prognozuojama, kad būtent mūsų regione, vakarinėje Lietuvos dalyje, bus intensyvūs krituliai“, – pridūrė Klaipėdos rajono meras.

Anot jo, jei per ilgąjį savaitgalį vandens lygis Minijoje pakils daugiau nei per kalėdinį laikotarpį, situacija gali tapti dar sudėtingesnė.

„Bet, aišku, jeigu Minija pakiltų daugiau negu buvo pakilę lapkričio mėnesį ar per Kalėdas, tai galime turėti sudėtingą situaciją. Mūsų pylimai yra ant ribos, nes kai buvo pasiekta maksimali riba, trūko gal 5–7 centimetrų, kad vanduo per pylimų viršų pradėtų tekėti“, – sakė B. Markauskas.

„Mes galime šiek tiek uždaryti tas žemiausias pylimo vietas, bet per visą pylimo ilgį ir visus pylimus būtų labai sudėtinga“, – pridūrė meras.

Prasčiausia situacija dėl pakilusio vandens lygio ir kritulių išlieka Šilininkų ir Lankupių kaimuose. Visgi B. Markauskas patikino, kad su šių vietovių gyventojais yra nuolat komunikuojama, jie yra informuoti, kad prireikus bus suteikta pagalba.

„Žinoma, yra ten gyventojai likę, nes nėra taip, kad visos sodybos būtų apsemtos ar semiamos, nes yra keliai apsemti. Aišku, yra sudėtingas išvažiavimas, su lengvąja mašina neišvažiuosi. Bet kai kurie gyventojai turi valtis, yra bendraujama su tomis šeimomis, yra ir grįžę studentai, kurie padeda“, – teigė Klaipėdos rajono meras.

„Žmonės turi kontaktus, žino, bendrauja su seniūnais ir yra pasakyta, kad jeigu matote, jog yra grėsmė, kad jie informuotų ir ta pagalba būtų suteikiama“, – pažymėjo jis.

Praėjusį penktadienį Minijoje ties Priekule pradėjo kilti vandens lygis, kuris netrukus pasiekė stichinį – 571,4 centimetro. Po Kalėdų vandens lygis buvo nukritęs apie 10 centimetrų, tačiau dėl vėl prasidėjusio intensyvaus lietaus tikimasi, kad jis vėl pradės kilti.

ELTA primena, kad lapkričio pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybė buvo paskelbusi stichinį įvykį dėl Minijos upėje kylančio vandens lygio. Tuo metu vanduo Minijos upėje ties Priekule siekė 570 cm (riba – 560 cm).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją