Teroristų pradėtas karas ne tik sukrėtė, bet ir suvienijo Izraelį

Vos sulaukęs 6 metų, Kaune gimęs Jacovas (Kobi) Pevzneris su šeima išvyko gyventi į Izraelį. Jis – vienas daugelio litvakų ar jų palikuonių, šiuo metu Izraelio kariuomenės gretose besikaunančių su Gazos Ruože įsitvirtinusiais „Hamas“ teroristais.

Pasikalbėti su į karo tarnybą pašauktu rezervistu nėra paprasta. Būtina gauti kariuomenės vadovybės leidimą, dėl savaime suprantamų priežasčių negalima minėti karinio dalinio, kuriame tarnaujama, jo dislokacijos vietos, kitos informacijos, galinčios sukelti pavojų ne tik pašnekovui, bet ir jo tarnybos draugams. Tos pačios griežtos taisyklės taikomos ir iliustracijoms – viešinti galima tik tuos vaizdus, kuriuose nėra užfiksuota jautri informacija.

„Izraelyje gyvenu nuo 6 metų, niekada nesu matęs taip susivienijusių žmonių, kaip šiuo metu. Nors iki spalio 7 dienos žmonės buvo susiskaldę, vyko protestai, ši diena iš esmės viską pakeitė. Dabar tauta – itin susivienijusi. Savaime aišku, žmones veikia tai, kad buvo itin daug žuvusių, kad Gazoje iki šiol kalinami teroristų pagrobti įkaitai.

Bet mūsų žmonės ir toliau eina į darbus, užsiima savo veikla, tačiau privalu laikytis gana griežtų kariuomenės nustatytų taisyklių“, – pasakojo Izraelio kariuomenės karys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)