Jo teigimu, Ukrainai itin svarbus netikėtumo faktorius ir ji pati turėtų pasakyti, kada kontrpuolimas iš tikrųjų prasidėjo.

„Labai svarbus Ukrainos pusei yra netikėtumo klausimas. Tą visą laiką sakiau. Tiek dėl krypties, tiek dėl laiko, kada jis gali būti. Ir kad būtent Ukrainos pusė pati galėtų pasakyti, kada prasidėjo kontrpuolimas.

Jeigu viena ar kita ataka kažkur nepavyktų, jog neprasidėtų įvairių šalių žiniasklaidose komentarai, kad štai, žiūrėkite – niekas nepavyksta, nes Ukrainos kariuomenė dabar daro tai, kas Vakarams atrodytų kaip neįmanoma misija: be tos oro apsaugos pulti, atakuoti, atsiimti gyvenvietes. Ukraina tą daro.

Labai sudėtinga misija laukia. Kiekviena diena gali atnešti naujienų“, – LNK žinių eteryje teigė politologas A. Medalinskas.

Alvydas Medalinskas

Jis kategoriškai atmetė teiginį, kad Ukraina karo jau nelaimės, o Kremlius vis stipriau įsitvirtins pasaulyje.

„Jokiu būdu. Ukraina gali laimėti. Aš manau, kad ir laimės. Klausimas tik, ką mes patys laikome laimėjimu, ką Vakarų platus pasaulis laiko laimėjimu ir ką Ukraina laiko laimėjimu“, – sakė jis.

MRU politologas A. Medalinskas kalbėjo, jog daug kas priklauso nuo Vakarų nekantrumo ukrainiečių kontrpuolimo klausimu.

„Jeigu mes tą laimėjimo klausimą ištempsime į ilgesnį laikotarpį, tai aš manau, kad po vieno ar kito smūgio Ukraina vis daugiau gali judėti ir judėti, atsiimti daugiau teritorijų.

Bet jeigu atsiras nekantrumo klausimas Vakaruose – kur rezultatas, kodėl dar neišėjote prie to taško, parodykite rezultatą, nes galbūt kitaip gali sumažėti finansavimas, tai čia būtų negerai. Ir kamuolys šiuo metu yra ne tiek Ukrainos pusėje, kiek kamuolys yra Vakarų pusėje – ar jie pajėgūs ir toliau remti finansiškai, ekonomiškai ir ginkluotės prasme bei įvykdyti tuos pažadus, kurie buvo žadėti, įskaitant ir tankus, aviaciją – naikintuvus.

Ar vis dėlto bus nekantraujama ir laukiama rezultatų po dienos, po savaitės. Nes tokių rezultatų labai plačios operacijos gali ir nebūti“, – įžvalgomis LNK žinių eteryje dalijosi A. Medalinskas.

Komentuodamas Vakarų šalių reakcijas, A. Medalinskas ją apibūdino taip: „Trypčiojimas, trypčiojimas, o tada – lyderystės pliūpsnis.“

Karas Ukrainoje

„Ir tada duodama kažkokia ginkluotė, kurios gal reikėjo prieš 3 mėnesius ar pusę metų. Kiekvienas šitas mėnuo nusineša dalies ukrainiečių žmonių, karių gyvybes. Reikia kalbėti ir pagelbėti ne tik Ukrainai, bet reikia kalbėti ir Vakarams, – kai kurios jų raudonosios linijos priveda prie to, kad žūsta žmonės“, – kalbėjo MRU politologas A. Medalinskas.

Jo teigimu, Vakarams reikia aiškesnio suvokimo, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje.

„Čia nėra viena, antra fazė, trečia fazė. Vokiškas fašizmas buvo nugalėtas lendlizu – jungtinėmis demokratinio pasaulio pastangomis ir nuolatiniu tiekimu, neklausiant, o ar jums dar reikia? Manau, Vakarams reikia perlipti tas raudonąsias linijas. O Ukrainai – pademonstruoti stebuklų rezultatus, Ukraina tikrai turi tą pasirengimą.

Jie daro neįmanomą dalyką. Nežinau, kokia NATO šalis galėtų rodyti tokius rezultatus“, – LNK žinių eteryje kalbėjo MRU politologas A. Medalinskas.

Visą LNK žinių pokalbį su A. Medalinsku žiūrėkite čia: