Paklaustas, kokioje situacijoje dabar yra Ukrainą, kaip galima apibūdinti dabartinį etapą, J. Ohmanas teigė, jog tai tikrai nėra nei pradžia, nei pabaiga.

„Galima sakyti, kad čia yra žingsnis tame procese. Pastebėjau, kad žmonės labai nori pabaigos, kad Ukrainoje viskas išsispręstų. Tačiau reikia labai gerai suvokti, kad tai, kas vyksta šiuo metu yra to etapo dalis, žingsnis. Visi kalba apie kontrpuolimą kaip apie pabaigą, bet nieko panašaus nėra. Visų pirma, pats kontrpuolimas jau vyksta pakankamai ilgai, iš kitos pusės, jis dar ir nevyksta, nes ryžtingesnių veiksmų dar nematome, patikėkite. Bet negana to, šita situacija yra labai sunkiai išsprendžiama su tokiais pavieniais žingsniais, sprendimais, operacijomis, tai naivu manyti, kad čia pamatysime greitai kažkokį didelį pasikeitimą. Vis tiek turime skaičiuoti metais.

O kalbant apie konkrečią situaciją, be abejo, Ukraina veržiasi į priekį, pakankamai sunkiai, bet tai vyksta, daliniai jau metami į puolimą, žvalgosi, stumiasi, dairosi, daro tam tikrus veiksmus, rusai tuo pačiu irgi veikia. Galima sakyti, kad dabar santykis yra 60 ir 40 proc. ir tas 60 proc. yra Ukrainos naudai“, – teigė J. Ohmanas.

Jis pasidžiaugė, jog kai kuriose fronto vietose ukrainiečiai rusus atstumia kilometrais, kai kur – šimtais metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)