Nuvirtę medžiai prispaudė tris automobilius: Vilniuje medis užvirto ant „Opel Astra“, Vilniaus rajone – ant „Fiat Alhambra“. Kaune nukentėjo „Renault Master“ automobilis, žmonės nesužeisti.

Dažniausiai praėjusią parą ugniagesiams teko vykti į iškvietimus Vilniaus apskrityje, kur medžiai buvo šalinami 25 kartus. Tauragės, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse buvo po vieną tokį iškvietimą, Alytaus ir Utenos apskrityse – po keturis. Kaune ugniagesiai vyko į du tokius iškvietimus

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, Vilniaus rajone nuvirto 22 medžiai, Šalčininkų rajone – 10 medžių.

Ketvirtadienio naktį rytiniuose Lietuvos rajonuose vyravo gausus sniegas, šlapdriba.

Dalis Lietuvos – be elektros

„Dėl naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvusių nepalankių oro sąlygų fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai Vilniaus ir Utenos regionuose.

ESO operatyvinės komandos šalina gedimus ir siekia kuo greičiau atkurti elektros energijos tiekimą. Pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112“, – savo interneto puslapyje informuoja bendrovė ESO.

Vilniaus regione šiuo metu elektros tiekimas sutrikęs 28,1 tūkst. klientų, Utenos regione – 16,1 tūkst. klientų.

„Gedimus šalina maksimalios ESO pajėgos, suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Gedimų paieškai taip pat pasitelktas sraigtasparnis. Siekiama kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą“, – DELFI pranešė ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį oro linijos laidą ar elektros linijos atvado laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)