Pasak LVŽS, minėtą informaciją A. Žėkas nuslėpė ir nuo LVŽS darbo grupės narių.

„Vasaros pradžioje LVŽS sudarė darbo grupę, kuri turėjo surinkti informaciją iš partijos skyrių apie mūsų atstovų savivaldybių tarybose naudotas tarybos nario išmokas. Skyrių buvo paprašyta pateikti informaciją apie tai, ar ir kurių politikų išmokų panaudojimas galėtų kelti klausimų dėl jų panaudojimo skaidrumo. Tiesą sakant, turėjome nuojautos, kad Alytaus rajone dėl pono Algio Žėko gali kilti klausimų. Ir ne tik mums, partijai, bet ir teisėsaugai.

LVŽS Alytaus rajono skyriaus pirmininkas Petras Valiūnas kelis kartus kreipėsi į poną Žėką, tačiau atsakymas buvo, jog viskas yra gerai ir jo, kaip tarybos nario, gautos išmokos lėšos naudotos skaidriai, t.y. Algis Žėkas nuslėpė nuo partijos darbo grupės prašomą informaciją ir jos neteikė.

Šiandien (penktadienį – Delfi) partijos atstovai bandė susisiekti su ponu Žėku, bandydami gauti jo paaiškinimą dėl paaiškėjusios situacijos, tačiau Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys atsisakė pateikti savo poziciją ar komentarus“, – pranešime žiniasklaidai cituojama LVŽS darbo grupės dėl savivaldybių tarybų narių gautų išmokų panaudojimo skaidrumo vadovė, Seimo narė Guoda Burokienė.

LVŽS žiniomis, teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Alytaus rajono savivaldybės tarybos narių gautų išmokų panaudojimo teisėtumo.

„Partija palaiko ir remia visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvą „Skaidrinam“, ir pasitiki tyrimą atliekančiais teisėsaugos pareigūnais, iš savo pusės bendradarbiaus teikiant informaciją, jei toks poreikis bus.

Partijos vardu apgailestaujame ir atsiprašome Lietuvos žmonių dėl Algio Žėko elgesio. Tolesni sprendimai dėl šio politiko galimybės tęsti veiklą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje bus priimti po teisėsaugininkų atlikto tyrimo“, – nurodė LVŽS.

Tęsiantis visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvai „Skaidrinam“, žurnalistas Rytas Staselis įvertino ir penktadienį paviešino praėjusios kadencijos Alytaus rajono savivaldybės politikų išlaidas.

Žurnalisto surinktais duomenimis, A. Žėkas per dvejus kadencijos metus 2021–2022 metais pylėsi kurą 411 kartų. Tai – rekordiniai skaičiai.

„Iš suvestinės matyti, kad jam negedo automobiliai, nereikėjo kanceliarinių ar mobiliojo ryšio išlaidų. Jam reikėjo tik kuro ir kuro jis užsipylė už 25 651 eurą. A. Žėko stabilumo pilantis kurą galėtų pavydėti bet kas. Paimkim pavyzdį – 2022 spalis, tas pats miestas Simnas, ta pati degalinė, vien tik grynieji, čekiai vardiniai ir kaip vaistinėj – po kartą per dieną, bet beveik kasdien“, – publikacijoje dėstė R. Staselis.

„Mes turime patikėti, kad A. Žėkui kiekvieną dieną baigdavosi kuras ir jis užvažiuodavo jo įsipilti, ir netgi mokėdamas grynaisiais sugebėdavo dvi dienas iš eilės įsipilti už tokią pačią 50,03 eurų sumą. Ekvilibristas.

Lapkritį tas pats metodas, ta pati degalinė. Gruodį tas pats. Einam atgal – 2022 kovas tas pats, kasdieniai pylimai. Keliaujant atgal į 2021 metus – lygiai tas pats. Ir kiekvieną dieną, vykdydamas rajono tarybos nario funkcijas, nuvairuodavo apie 400 kilometrų. Ir taip daugiau kaip 400 dienų per dvejus metus. Po 400 kilometrų. Arba tiesiog neteisėtas susitarimas su viena ir ta pačia degaline, kad jam tiektų svetimus nepaimtus čekius, kurie apmokėti grynaisiais ir kur gali įmušti reikalingą pavardę“, – situaciją vertino R. Staselis.

Plačiau su tyrimu apie Alytaus rajono politikus galite susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją