„Mes, žemiau pasirašę Lietuvos mokslininkai ir kūrėjai, kurių dauguma nepartiniai, kreipiamės viešu laišku į profesorių Igną Vėgėlę. Tikslas – pareikšti pritarimą ir palaikymą minėto asmens politinei aspiracijai – dalyvauti LR Prezidento rinkimuose“, – rašoma kreipimesi.

Laišką I. Vėgėlei pasirašė 32 visuomenės veikėjai, tarp kurių – edukologas Gediminas Merkys, Kovo 11-osios Akto signatarai Bronislovas Genzelis, Leonas Milčius, Algimantas Norvilas, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, disidentė Nijolė Sadūnaitė, buvę Seimo nariai Gediminas Navaitis, Valdas Vasiliauskas, Vytautas Čepas, Rimas Andrikis ir kiti.

Pasirašiusieji akcentuoja, kad I. Vėgėlė yra viešai pareiškęs apie galimus planus siekti šalies vadovo posto. Be to, pažymima, kad „valstybėje objektyviai vyksta negeri procesai, kurie kelia daugelio patriotiškai ir demokratiškai nusiteikusių piliečių nerimą bei nuoširdų lūkestį, kad padėtis būtų keičiama“.

„(...) yra nemažai piliečių, kurie pozityvių pokyčių ir politinių reformų moderavimo valstybėje galimybę sieja su moraline ir politine I. Vėgėlės lyderyste. Viltingas žvilgsnis į naują politinę asmenybę kartu yra akivaizdaus nusivylimo dabartiniais politiniais lyderiais ir politine sistema ženklas”, – nurodoma laiške I. Vėgėlei.

„Gerbiamas Ignai Vėgėle, patvirtinkite sprendimą kandidatuoti iki galo ir perimkite „Vilties Prezidento“ kilnų vaidmenį bei misiją. Sutelkite plačią idėjinių bendražygių koaliciją, įvardinkite atnaujintos valstybės viziją ir politinių reformų programą“, – į teisininką kreipiasi rašto autoriai.

Advokatas I. Vėgėlė yra vienas iš lyderių skelbiamoje galimų kandidatų į prezidentus lentelėje. Teisininką birželio mėnesį palaikė 10,1 proc. apklaustųjų, gegužę – 10,3 proc. gyventojų. Su tokiu palaikymu, kaip rodo portalo „Delfi“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, jis atsilieka tik nuo dabartinio prezidento Gitano Nausėdos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)