„Pajudinta aplinkosaugos sritis, imtasi miškų urėdijų reformos - tai rimti dalykai. Buvo atidžiau peržiūrėtos Susisiekimo ministerijos pavaldume esančios sritys - geležinkeliai, kelių tiesimas ir priežiūra. Yra tikrai neblogų dalykų (Vyriausybės veikloje - ELTA)“, - sakė R. Dargis.

Jo manymu, ši Vyriausybė numačiusi labai daug darbų, kuriuos nori nuveikti ir parodyti, kad per trumpą laiką daug pasiekė: „Tai bus bonusas prieš kitus rinkimus“.

R. Dargio įsitikinimu, dviejų metų Vyriausybės veiklos etapas yra ir mokymosi etapas: „(...) jie bando daugiau išgirsti, sužinoti, bando įsijausti į sprendėjų vaidmenį. Bet aš nevertinčiau jų negatyviai. Manau, kad balansą jie turi gerą, žiūrėsime kaip seksis kitais - rinkimų metais“.

„Švietimo reforma šiai Vyriausybei sunkiai įkandama, reikėtų daugiau lyderystės prisiimti Vyriausybės vadovui dėl to, kad tokios reformos yra vienos sunkiausių ir tai tikrai ne švietimo ministro reikalas, bet valdančiosios daugumos kartu su Vyriausybe. Todėl, kad šios reformos pasekmes jusime po 15-20 metų, o reikalingus sprendimus ir darbus reikia daryti jau dabar“, - sakė LPK prezidentas.

Jo nuomone, kai kuriuos dalykus reikėtų visuomenėje daugiau diskutuoti, vienas tokių - Darbo kodeksas, dėl kurio priėmimo buvo labai daug diskutuota, jis buvo atidėtas.

„Ką jis iš esmės pakeitė, ar gatvėse atsirado daugiau bedarbių, ar pradėjo įmonės atleidinėti žmones? Turbūt ne. Darbo kodeksą reikėjo priimti anksčiau. Čia pavyzdys, kur dialogas tarp verslo ir valdžios galėjo būti geresnis“, - sakė R. Dargis.

Taip pat, jo manymu, galėtų būti geresnis biurokratinės-administracinės naštos mažinimas: „Čia didelė erdvė šiai Vyriausybei pasireikšti“.