Posėdis planuojamas lapkričio 10 dieną, BNS informavo teisme. Jame bus nagrinėjami skundai dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, jog per 1 mln. 771 tūkst. litų siekusi dotacija „darbiečiams“ buvo skirta neteisėtai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą LVAT apskundė ir Darbo partija, ir dotaciją skyrusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Teismams kol kas neišsprendus klausimo dėl „darbiečių“ dotacijos, partija ją gavo dar dusyk - šiemet balandį (per 1,7 mln. litų), ir antrojo pusmečio dotaciją šią savaitę (irgi per 1,7 mln. litų).

Konservatorių skundą dėl dotacijos Darbo partijai kovą nagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad ji partijai skirta neteisėtai, nes rinkimuose dalyvavusi buvusioji Darbo partija iš Juridinių asmenų registro buvo išregistruota 2013 metų gegužės 14 dieną, tad jo egzistavimas yra pasibaigęs.

Darbo partija 2013 metais susijungė su dukterine Leiboristų partija ir tuomet naujasis darinys buvo pavadintas Darbo partija (leiboristai). Dėl reorganizacijos, po kurios formaliai įsteigtas naujas juridinis asmuo, partijos atžvilgiu buvo nutraukta „juodosios buhalterijos“ byla, nors partijos vadovai buvo nuteisti dėl sukčiavimo. Vėliau rudenį Darbo partija (leiboristai) po susijungimo su Krikščionių partija grįžo prie senojo pavadinimo.