Pirmasis naujieną paskelbė portalas 15min.

Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė Delfi trečiadienį sakė, kad ikiteisminį tyrimą vykdo Europos prokuratūra.

FNTT komentaras

FNTT atstovė Svetlana Švambrienė Delfi trečiadienį nurodė, kad informacija apie tyrimo eigą ir rezultatus šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje neteikiama.

„Suprasdami visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą rezonansinio tyrimo eiga ir rezultatais pranešame, kad detalesnė informacija bus pateikta ateityje, kai tik bus įmanoma tą padaryti nepakenkiant ikiteisminio tyrimo sėkmei bei baudžiamajam asmenų persekiojimui“, – teigė ji.

Fiodorovas: partija jokio statuso byloje neturi


Delfi kalbintas Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Fiodorovas sakė neturintis daug informacijos apie tai, kodėl pareigūnai krėtė partijos būstinę Vilniuje. Politikas teigė žinantis tik tiek, kad Darbo partija neturi jokio statuso byloje.

„Mane vėlai vakare informavo partijos advokatas, kad būstinėje buvo atliekami kažkokie procesiniai veiksmai, bet nei kokia byla, nei ką tai liečia, aš nebuvau informuotas, nes jie pasirašė kažkokį nekalbėjimo protokolą. Esu tik informuotas, kadangi man tai buvo aktualu, kad partija jokiu statusu ten nedalyvauja ir nėra tiesiogiai susijusi. Tik tiek turiu informacijos, daugiau man informacijos niekas neteikė, aš norėčiau jos gauti šiek tiek daugiau“, – komentavo V. Fiodorovas ir tikino, kad situacija domėsis toliau.

At the Labour Party's HQ

Pareigūnai, V. Fiodorovo žiniomis, pasiėmė dokumentų iš Darbo partijos būstinės, bet jis sakė nežinantis, kokių.

„Mane informavo, kad buvo daug popierizmo, tai aš supratau, jog kažkas buvo paimta, bet nežinau kas“, – kalbėjo politikas.

Mazuronis: partija turės keisti pirmininką arba EP sąrašo lyderius

Komentuodamas teisėsaugos pareigūnų atliktus veiksmus Darbo partijos būstinėje, partijos pirmininkas Andrius Mazuronis komentare, išplatintame žiniasklaidai, sako:

„Vakar Darbo partijos būstinėje buvo atlikti tam tikri Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos procesiniai veiksmai dėl atliekamo tyrimo, kuriame pati partija nefigūruoja ir kuris nėra susijęs su kuo nors iš dabartinės partijos vadovybės arba kokias nors pareigas šiuo metu partijoje einančių asmenų.

Negaliu atskleisti tyrimo detalių, nes esu pasirašęs pasižadėjimą, tačiau galiu pasakyti, kad tai susiję su buvusios partijos vadovybės veikla Europos Parlamente. Ši situacija suponuoja, kad artimiausiu metu partija arba turės keisti Europos Parlamento sąrašo lyderius, arba keisti partijos pirmininką.“

Darbo partiją 2003 m. įkūrė dabartinis europarlamentaras Viktoras Uspaskichas. Su juo Delfi susisiekti kol kas nepavyko.

Europos prokuratūra nekomentuoja

Europos prokuratūros atstovė spaudai Tine Hollevoet Delfi atsiųstame atsakyme teigė kol kas nieko pakomentuoti ar patvirtinti negalinti.

„Pagal įprastą praktiką, jei turėsime ką pasakyti dėl bet kurio tyrimo, tai padarysime patys“, – teigė ji ir parekomendavo užsiprenumeruoti Europos prokuratūros naujienlaiškį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)