„Priėmėme sprendimą stabdyti dalyvavimą švietimo susitarime, bet tuo pat metu pabrėžianti būtinybę įgyvendinti tas nuostatas, kurios tame susitarime įtvirtintos“, – sekmadienį, po Darbo partijos tarybos posėdžio, Eltai sakė A. Mazuronis.

„Nepaisant to, kad mes stabdome savo narystę ten, mes dėsime visas pastangas ir palaikysime visas iniciatyvas Seime, kurios bus skirtos tų skaičių ir rodiklių pasiekimui, kurie įtvirtinti šitame susitarime“, – pridūrė Darbo partijos pirmininkas.

A. Mazuronis tvirtino, kad „darbiečius“ trauktis iš partijų susitarimo dėl švietimo paskatino valdančiųjų sprendimas atmesti partijos siūlymą Seime kitų metų biudžete numatyti didesnį finansavimą mokytojų atlyginimams.

„Mes pritariame susitarime esančioms nuostatoms, manome, kad jos turi būti įgyvendintos, tik mes nematome dabar galimybės, kaip tą padaryti, nes visi mūsų teikti siūlymai į valstybės biudžetą, kurie buvo skirti tų rodiklių įgyvendinimui, buvo valdančiosios daugumos atmesti“, – komentavo politikas.

Anot jo, Darbo partija savo dalyvavimą partijų susitarime dėl švietimo stabdo iki to laiko, kol „Vyriausybėje bus žmonės, manantys, kad deklaruotus įsipareigojimus reikia įgyvendinti“.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Darbo partija pareiškė pasitrauksianti Nacionalinio susitarimo dėl švietimo, jei Seimas nepriims jų frakcijos registruoto siūlymo kitų metų biudžete numatyti 82 mln. eurų didesnį finansavimą mokytojų atlyginimams.

Savo ruožtu švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigė, kad „darbiečių“ pareiškimai apie traukimąsi iš partijų susitarimo dėl švietimo yra susiję su artėjančiais rinkimais. Jis pabrėžė, kad jei Darbo partijos frakcija pasitrauktų iš parlamentinių partijų susitarimo dėl švietimo, tai parodytų, kad ši sritis jai nėra prioritetas.

Rudens pradžioje iš susitarimo dėl švietimo jau pasitraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Rugsėjį apie tokį žingsnį pripažino svarstančios ir kitos opozicinės partijos – „darbiečiai“, socialdemokratai bei Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai.

Rugsėjo pabaigoje dalis švietimo darbuotojų profsąjungų atstovų pradėjo streiką, reikalaudami vykdyti partijų įsipareigojimus dėl atlyginimų kėlimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)