Į šią ugdymo įstaigą trečiadienį vyko Švietimo skyriaus valdininkai, mat patys Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos darbuotojai pranešė įtariantys, kad mokyklos direktorė yra neblaivi. Kad tai užfiksuotų atvyko ir policija. Jie paprašė, kad direktorė pūstų į alkoholio matuoklį, bet to padaryti moteriai net kelis kartus nepavyko.

Direktorė aiškino, jog tai daro pirmą sykį gyvenime.

„Moteris nepūtė taip, kad būtų galima nustatyti promiles. O kadangi sklido nuo jos sklido alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti, buvo surašytas straipsnis pagal Administracinio nusižengimo kodekso 98 straipsnį – neblaivi darbo vietoje“, – LNK žinioms sakė policijos atstovė Andromeda Griauslienė.

Kadangi į alkotesterį direktorė pūsti nesugebėjo, jai buvo nurodyta vykti į ligoninę ir medikams duoti kraujo. Bet ir šitaip patikrinti blaivumo nepavyko. Valdininkai nežino, ar ugdymo įstaigos direktorė iš viso buvo ligoninėje. Direktorė aiškino laukusi iki pat pavakarės, bet niekas esą jos nepatikrino.

O kolegoms mokyklos vadovė teigė gėrusi ne alkoholį, o vaistus.

„Aš ne kažkoks specialistas, negaliu įtarinėti. Žmogus sakė, kad labai blogai jaučiasi ir gėrė vaistus. Tokią aš turiu informaciją iš jos pačios“, – LNK žinioms sakė progimnazijos pavaduotoja Sigutė Piekienė.

Bet miesto valdžia turi duomenų, kad darbe neblaivi moteris galėjo būti ne pirmą kartą.

„Nenorėčiau komentuoti informacijos, kuri buvo iš praeities, bet tokių duomenų, jog lyg ir buvo piktnaudžiaujama praeityje, tokių mes turime iš švietimo skyriaus“, – tikino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Matyt, direktorė visgi pripažino darbe pasielgusi nederamai, nes pradėjus tarnybinį patikrinimą trečiadienį ji buvo nušalinta, o ketvirtadienį ji jau pati parašė pareiškimą atleisti iš darbo.

Rusakalbių progimnazijai direktorė vadovo neseniai, apie metus.

„Yra labai liūdna, labai gaila, kad pedagogai sau leidžia piktnaudžiauti būtent šioje srityje. Tai yra tie žmonės, kurie turėtų visiems rodyti pavyzdį“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Beveik prieš metus pasirodymas išgėrus darbe postą kainavo ir vieną uostamiesčio darželio vedėjai. Tik tada pareigūnams bent pavyko nustatyti girtumą. Darželio vedėja įpūtė 1,75 promilės.

O prieš pusmetį miestas neteko ir kultūros skyriaus vadovės, kai ji neblaivi buvo rasta darbo vietoje.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: