Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis Delfi patvirtino, jog toks įvykis registruotas, stendas buvo išjungtas.

„Toks įvykis registruotas šiąnakt, stendas išjungtas, aplinkybės tikslinamos“, – antradienį komentavo jis.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) dėl incidento pradėjo tyrimą, Delfi nurodė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„NKSC žino apie kibernetinį įsilaužimą į lauko vaizdo reklamos stendą, pradėtas tyrimas ir aktyviai bendradarbiaujama su policija siekiant ištirti įvykio priežastis.

NKSC taip pat ragina visas vaizdinės lauko reklamos paslaugas teikiančias bendroves imtis papildomų kibernetinio saugumo priemonių, griežčiau kontroliuoti internetines prieigas prie ekranų ir atidžiau stebėti stenduose transliuojamą turinį. Gyventojus raginame išlikti budriais, kritiškai vertinti viešoje erdvėje pasirodančią informaciją ir praneštų atsakingoms institucijoms apie įtarimą sukėlusius atvejus“, – komentare teigė KAM Visuomenės informavimo skyrius Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Tai – ne pirmas kibernetinis incidentas Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu. Anksčiau Krašto apsaugos ministerija pranešė, jog Nacionalinis kibernetinio saugumo centras fiksavo du kibernetinius incidentus, susijusius su muzikos transliacijomis.

Teigiama, kad abiejų incidentų metu buvo sutrikdyta trečiųjų šalių internetu teikiama muzikos transliacijos paslauga, kai pakeitus originalų grojaraštį vietoj jo buvo pradėta transliuoti su dezinformacija susijusi informacija.

Daugiau apie tai – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)