„Kadangi tai mano tėvelių gimtinė, tai ypatingai iš visos širdies džiaugiuosi, kad būtent Radviliškis turi tokią gražią tradiciją ir tiek gražių tulpių – kad sugebate taip puošti savo kraštą, kuriuo didžiuojamės mes visi ir džiaugiamės mes visi. Galės visa Lietuva pasidžiaugti, pamačiusi, kaip pas jus gražu. Tai linkiu sėkmės, puoštis ir toliau, mylėti savo kraštą – tai reiškia, kad ir visa Lietuva mylės“, - tulpių fone kalbėjo prezidentė.

Po spaudos konferencijos šalies vadovė žingsniavo sulytomis lysvėmis ir grožėjosi baltais, geltonais, raudonais ir rausvais tulpių žiedais. Burbiškio dvare auga daugiau nei 300 veislių tulpės, ši šventė kasmet sutraukia gausybę Lietuvos gyventojų.

Tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare vyksta jau 13-ą kartą: jos metu šurmuliuoja mugė, rengiami koncertai, renkamos gražiausios metų tulpės. Viena mėgstamiausių gyventojų pramogų šioje šventėje yra fotografavimasis tulpių lysvėse, kurios mirga įvairiausiomis spalvomis.

Burbiškio dvare yra įrengtas peizažinio tipo parkas su tvenkiniais ir salomis, jame gausu skulptoriaus Kazimiero Uliansko darbų.

Švarinimosi akcija „Darom“ vyksta jau šeštus metus, tačiau tradiciškai ši akcija skirta aplinkos tvarkymui, o ne grožėjimusi gamta.

Ankstesniaisiais metais rankoves pasiraitodavo visi šalies politikai – prezidentė, premjeras, parlamentarai, savivaldybių ir ministerijų atstovai.

Šiais metais politikai akcijoje buvo vangesni: švarinimąsi į ąžuoliuko pasodinimą iškeitė ir premjeras Algirdas Butkevičius, kuris šeštadienį vyko į Šeduvos gimnaziją, tačiau rado jos aplinką sutvarkytą.