Taip šalies vadovė atsakė į klausimą dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos siūlymų uždrausti abortus.

„Siūlymų yra įvairiausių, kontraversiškiausių, linksmų ir kitokių. Kai matysiu konkrečius įstatymus, tuomet juos ir vertinsiu. Seimas pritaria įvairiausiems pateikimams, įvairiausiems projektams. Kartais jie baigiasi linksmai, kartais ne visai. Žiūrėsime, kas iš tikrųjų realiai bus“, - nuo tiesaus atsakymo išsisuko D. Grybauskaitė.

Klausiama, kaip jai tokie teisės aktų projektai atrodo prieš pat prasidedant Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, prezidentė citavo EP pirmininką.

„Noriu pasakyti, kad labai teisingai atsakė Europos Parlamento pirmininkas. Tai atskirų mūsų politikų pasiūlymai. Svarbiausia, kaip reaguos ir kokį sprendimą priims Lietuva“, - lankydamasi Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad Seimas po pateikimo pritarė P. Gražulio iniciatyvoms piniginėmis baudomis stabdyti homoseksualų eitynes, kaip konstitucinių dorovių niekinimą. Nors iki įstatymo pataisų priėmimo dar ilgas kelias, tačiau Lietuvos diplomatai jau grąžo rankas – artėjant pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai mūsų šalis ir vėl parodys esanti homofobiška valstybė.

Lietuvos parlamentas po pateikimo pritarė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos siekiama kriminalizuoti abortus, nors dauguma moterų teisių gynimo organizacijų teigia, kad uždraudus abortus gali išaugti nelegalių abortų skaičius, kurie nuves į kapus ne vieną moterį ir merginą.