Prezidentūros spaudos tarnyba pažymi, kad šalies vadovė nuosekliai laikosi tradicijos du kartus per metus prieš rudens ir pavasario sesijas susitikti su Seimo vadovybe. Valstybės vadovės susitikimas su Seimo valdyba numatytas penktadienį, 10 valandą.

Prezidentė išskiria kelias sritis, kur reikia didžiausio susitelkimo: priimti socialiai orientuotą ir saugumą užtikrinantį biudžetą, įgyvendinti struktūrines reformas, stiprinti antikorupcines iniciatyvas.

Šalies vadovė yra pateikusi 7 iniciatyvas, ypač svarbius skaidrumo didinimui, šalies konkurencingumo užtikrinimui. Šiuo metu Seimui jau pateiktos įstatymo pataisos dėl adekvačios atsakomybės už neteisėtą praturtėjimą, korupcinius nusikaltimus. Prezidentė praėjusią savaitę taip pat inicijavo valstybės ekonominei raidai ypač svarbią profesinio mokymo pertvarką.

Seimo politinės valios laukia dar pavasario sesijoje teiktos Prezidentės iniciatyvos dėl Registrų centro pertvarkos, taip pat dėl galimybės nuteisti užsienyje besislapstančius nusikaltėlius už akių, atsakomybės griežtinimo vengiantiems mokėti mokesčius bei gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisų, kurios išplečia turto deklaracijas turinčių pateikti asmenų ratą, atkreipė dėmesį Prezidentūros spaudos tarnyba.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną. Valdančiųjų lyderiai svarbiausiais jos darbais vadina kitų metų biudžeto priėmimą, socialinės atskirties mažinimą. Be kitko naująjį politinį sezoną turėtų paaiškėti ir esamos valdančiosios koalicijos likimas.