„Iš karto po rinkimų teigiau, kad teisiamiems Darbo partijos atstovams ne vieta Seimo vadovybėje ir vertinu tai labai gerai. Tai turėjo įvykti daug anksčiau“, – rokiruotes Seimo ir DP vadovybėje komentuoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

LRT radijui D. Grybauskaitė sakė, kad Seimo pirmininko Vydo Gedvilo atsistatydinimas – partijos vidaus reikalas. Pokyčius DP viršūnėse šalies vadovė vertina kaip „apsivalymą“.

„Norėčiau visų pirma įvertinti tai, kad teisiamų parlamentarų dalyvavimas valstybės valdyme Lietuvos įvaizdžiui kenkė labiau negu bet kokie būsimieji pakeitimai, o apsivalymas visada yra sveikintinas. Tikrai manau, kad bet kokios rokiruotės tikrai neturėtų būti blogesnė situacija negu jau buvome ir esame iki šiol“, – LRT radijui teigė D. Grybauskaitė.

Prezidentės nuomone, valdančioji koalicija galėtų sutartiniau, efektyviau, o, svarbiausia, rezultatyviau dirbti Lietuvos žmonių labui.

DELFI primena, kad spaudžiami atstatydinti pirmąjį Seimo vicepirmininką Vytautą Gapšį „darbiečiai“ nutarė keisti viską – nuo partijos vadovo ir frakcijos seniūno iki Seimo pirmininko ir pirmojo vicepirmininko.

Pagal Darbo partijos rokiruotę numatomi tokie pokyčiai:

1) Loreta Graužinienė – Seimo pirmininkė ir laikinoji Darbo partijos pirmininkė mažiausiai iki Darbo partijos bylos baigties;

2) Vydas Gedvilas – pirmasis Seimo vicepirmininkas, kandidatas į Europos Parlamentą;

3) Vytautas Gapšys – Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas;

4) Artūras Paulauskas – Darbo partijos kandidatas į prezidentus.