Ketvirtadienį Šiaurės šalių Vidurvasario šventėje dalyvavusi prezidentė pabrėžė Baltijos ir Šiaurės šalių panašumą ir linkėjo dar artimesnių santykių.

„Šiaurės ir Baltijos šalių regiono valstybes vienija ne tik bendri politiniai ar energetiniai tikslai, bet ir panašūs papročiai bei tradicijos. Ne veltui šis regionas tapo vienas sėkmingiausių ir stipriausių šalių bendradarbiavimo pavyzdžiu visoje Europoje. Linkiu, kad Baltijos jūros regioną sietų ne tik politiniai ar ekonominiai ryšiai, bet ir kasdieniai draugiški mūsų žmonių santykiai“, - sakė šalies vadovė.

Joninės arba Vidurvasario šventė drauge su Baltijos ir Skandinavijos šalimis Lietuvoje švenčiama antrus metus iš eilės.

„Praeitais metais pradėjome didžiuotis, kad galime prisiminti mūsų bendrą kultūrą, bendrą praeitį, bendrą istoriją ir labai panašias tradicijas tarp visų Šiaurės šalių ir Baltijos šalių. Šiaurės šalių iniciatyva pernai buvo švęsti Jonines – jie vadina šiek tiek kitaip, Vidurvasario švente – kartu. Pasiūlėme, kad jeigu mes Vilniuje ir Lietuvoje švenčiame Šiaurėas šalių šventes, atleiskite, bet turime švęsti kartu, o tai reiškia, ir Baltijos šalys“, – kalbėjo prezidentė.

Vidurvasario šventėje savo šalių tradicijas pristatė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Danijos, Suomijos ir Norvegijos muzikiniai kolektyvai. Šventės svečiai buvo pasitikti lietuviško svetingumo ženklu ir tradiciniu senovės papročiu - įėjimu pro pintus vartus, taip pat galėjo paragauti visų šalių tradicinių valgių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)