D. Grybauskaitė, duodama interviu žurnalistei Christiane Amanpour, sakė, kad dabartinė situacija Izraelyje yra labai palanki V. Putinui, atsidūrusiam šešėlyje.

„Mes patenkame į šį pasaulinį konfliktą ir jo nesustabdome“, – sakė prezidentė.

Anot jos, „mes tik stebime, kaip visi patenkame į šią problemą“.

Ji pridūrė ir tai, kad Lietuva galimai Rusijos agresijai ruošiasi, stiprina pilietinį pasipriešinimą, taip pat vienija kaimynus.

„Bandome bendrai visiems paaiškinti ir paruošti galimam Rusijos agresijos padidėjimui“, – aiškino politikė.

Interviu D. Grybauskaitė negailėjo kritikos NATO – esą Ukrainai aljansas nesuteikia tiek reikiamos paramos, kad šalis galėtų laimėti karą.

„Juk ši parama nebūtų tik Ukrainos pergalei – ji būtų mūsų visų pergalei prieš agresorių“, – pabrėžė prezidentė bei teigė mananti, kad NATO šalys turėtų įsitraukti į karo veiksmus užuot palikusios Ukrainą kariauti vieną.

Ji įspėja, kad anksčiau ar vėliau, juolab dabartinėje geopolitinėje situacijoje, V. Putinas pradės konfrontaciją su Vakarais. Anot politikės, nors amerikiečiai ir stengiasi išvengti Trečiojo pasaulinio karo, vis tiek bus į jį įtraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)