„Frakcija balsuos, matyt, nevienbalsiai. Pati balsuosiu prieš, kaip ir anksčiau, tokios nuomonės ir laikausi“, – antradienį Seime žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį į Seimo salę paskutiniam balsavimui grįžta Medžioklės įstatymo pataisos dėl naktinio matymo taikiklių įteisinimo medžioklėje.

Praėjusiais metais naktinio matymo taikiklius įteisinus civilinėje apyvartoje, Seimo narys Linas Jonauskas su grupe kolegų parlamentui pateikė Medžioklės įstatymo pataisas. Jomis buvo siūloma iš Medžioklės taisyklių į Medžioklės įstatymą perkelti medžioklėje draudžiamus naudoti įrankius, priemones ir būdus, tarp kurių yra ir naktiniai taikikliai.

Taip siekta įstatymuose įtvirtinti jų naudojimo medžioklėje draudimą.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) pirmininkas Virginijus Kantauskas yra sakęs, kad Lietuva – paskutinė Europoje šalis, kurioje minėtos įrangos naudojimas kovojant su kiaulių marų nėra įteisintas, bet prievolė juos išmedžioti – tenka tik medžiotojams. Įstatymo pataisų šalininkai taip pat sako, kad naktinio matymo taikiklių įteisinimas prisidėtų prie šalies saugumo.

Gamtininkai, aktyvistai ir kai kurie medžiotojai, taip pat kadenciją baigęs prezidentas aplinkosaugininkas Valdas Adamkus Medžioklės įstatymo pataisas kritikuoja. Naktinių taikiklių įteisinimui nepritarė ir premjerė Ingrida Šimonytė.