Generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba.

Bylos duomenimis, D. Kunigėlis, piktnaudžiaudamas savo, kaip prokuroro, tarnybine padėtimi ir turimais įgaliojimais organizuoti ikiteisminį tyrimą, jam vadovauti ir palaikyti valstybinį kaltinimą baudžiamosiose bylose, neperdavė bylos su joje surašytu kaltinamuoju aktu teismui, ją nuo tolesnio proceso nuslėpė ir vėliau joje klastojo procesinius dokumentus, panaikindamas kaltinamiesiems skirtas kardomąsias priemones ir kt. Šis ikiteisminis tyrimas yra atnaujintas ir atliekami tyrimo veiksmai.

Vilniaus apygardos teismo baudžiamuoju įsakymu už šiuos nusikaltimus buvusiam prokurorui D. Kunigėliui buvo skirta 10 500 eurų bauda, kuri, vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 64(1) str., sumažinta vienu trečdaliu ir galutine bausme jam paskirta 7 000 eurų dydžio bauda.

Apie D. Kunigėlį Delfi jau rašė anksčiau, daugiau paskaityti galite šiame tekste:

Kaip rašė Delfi, buvęs prokuroras jau gerokai anksčiau buvo patekęs į skandalą.

Tyrimą prokuratūra pradėjo po skandalingos informacijos, kai teismas nuteisė buvusį vaikų globos namų auklėtinį Mantą, kuris iš Vilniaus arkikatedros kanclerio, parapijos kunigo Kęstučio Palikšos banko sąskaitos sau pervedė 7 tūkstančius eurų. Tai jis siekė nubausti dvasininką už šiam esą padarytą skriaudą. Šioje byloje valstybinį kaltinimą teisme palaikė prokuroras D. Kunigėlis.

Kai jau buvo įsiteisėjęs Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, kuriuo teismas nusprendė Mantą pasiųsti už grotų, prokuroras darbo metu oro uoste susitiko su nuteistuoju „aptarti“ nuosprendžio, o prieš tai, nors byla buvo teismo žinioje, jam leido išvykti iš šalies. Visą šį pokalbį nuteistasis slapta įrašė.

„Prokuroras man pasakojo net apie savo seksualinę orientaciją, juokėsi iš prokurorų ir teisėjų, specialiai prieš mane nusirengė – nuogai“, – Delfi.lt yra pasakojęs skandalingą įrašą padaręs Mantas. „Tai labai sukrėtė prokuratūrą, sukrėtė visą visuomenę, toks elgesys tikrai yra netoleruotinas ne tik prokurorams, bet ir prokuratūros darbuotojams”, – išgirdusi, ką su nuteistuoju kalbėjo D. Kunigėlis, anksčiau sakė N. Grunskienė.

Vos tik įsėdęs į prokuroro automobilį Mantas sulaukė daugybės klausimų – prokuroras domėjosi jo seksualine orientacija, ar šis turi draugą, su kuo atostogavo Graikijoje, taip pat nepraleido progos paklausti, ar kunigas K. Palikša buvo vienintelis, su kuriuo jis palaikė pernelyg artimus ryšius ir gaudavo pinigų. Neįtikėtina, bet viso šio pokalbio metu, kuris prasidėjo automobilyje ir baigėsi už maždaug 50 km nuo Vilniaus esančioje sodyboje Pabradėje bei truko beveik 3 valandas, daugiau kalbėjo ne Mantas, o prokuroras – nesivaržydamas jis net ne kartą nurodė savo seksualinę orientaciją, pasakojo ne tik apie buvusią sutuoktinę, bet ir dabartinę draugę ir jos norą įsigyti maždaug metro dydžio medinį vyrišką lytinį organą, juokėsi iš skyriaus, kuriame dirba, vyriausiosios prokurorės, kuri, beje, net du kartus D. Kunigėliui skambino telefonu ir jų pokalbius girdėjo Mantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)