Aiškėja, kad socialdemokratų partijos prezidiumas, pirmininkaujamas šios partijos pirmininko ir šalies premjero Algirdo Butkevičiaus, J. Bielskienę atleido dar prieš du mėnesius.

„Iš šių pareigų partija mane tiesiog išmetė. Aš nebedirbu nuo sausio mėnesio. Pranešimą, kad esu atleista iš LSDP infocentro vadovės pareigų, gavau telefonu, komandiruotės Londone metu, atostogaudama. Man buvo pasakyta, kad esu atleista. Jokių paaiškinimų ar pasiaiškinimų niekas neklausė. Iki tol jokių priekaištų ar pastabų nesu gavusi nei iš partijos kolegų, nei iš partijos vadovybės“, - DELFI trečiadienį sakė pati J. Bielskienė.

Oficialioje Lietuvos socialdemokratų partijos interneto svetainėje informacijos apie tai nėra: J. Bielskienė iki šiol nurodoma kaip LSDP infocentro vadovė, jos pavardė yra ir partijos Tarybos, ir Prezidiumo narių sąrašuose.

„Tai – mūsų partijos vidaus reikalas. Toks buvo partijos prezidiumo sprendimas. Nemanau, kad šis faktas yra vertas plačios diskusijos, tai – mūsų partijos vidiniai struktūriniai dalykai“, - sakė telefonu atsiliepęs LSDP partijos pirmininko pavaduotojas, premjero patarėjas Justas Pankauskas.

„Iš partijos aš nepasitraukiau, tačiau pasitraukiau iš būsimų rinkimų į Seimą. Pasakiau, kad mano pavardės netrauktų į sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje“, - sakė J. Bielskienė.

Profesionali viešųjų ryšių specialistė J. Bielskienė sako, kad paskutiniųjų savaičių kai kurių socialdemokratų partijos ir paties A. Butkevičiaus pareiškimų turinys ją, švelniai tariant, stebina.

„Stebėdama dabartinę šios partijos viešąją komunikaciją, galėčiau išsakyti daug pastabų ir kritikos. Tačiau tai bus suprasta kaip nuoskauda ar kerštas. Tačiau sakau jums atvirai, aš, būdama infocentro vadove, nemažai tokio turinio pareiškimų, kokius girdime dabar, į viešumą būčiau tikrai nepraleidusi“, - DELFI sakė J. Bielskienė, kaip pavyzdį paminėdama premjero A. Butkevičiaus pasisakymą apie tai, esą už streikuojančių pedagogų esą stovi Rusijos specialiosios tarnybos.

Vėliau dėl šio pareiškimo A. Butkevičius buvo priverstas ne tik teisintis, bet ir viešai atsiprašyti.

Dar labiau suglumino socialdemokratų partijos lyderio viešas pareiškimas apie prezidentės Dalios Grybauskaitės esą užsienyje skleidžiamą neigiamą nuomonę apie A. Butkevičiaus vadovaujamą Vyriausybę. Politikai ir apžvalgininkai tai įvardijo kaip atvirą konfrontaciją tarp dabartinės valdančiosios daugumos ir prezidentūros.