"Svarstau, nes po to viešo dėmesio sulaukiau ne vieno raginimo iš tų žmonių, kurie mane pažįsta", - BNS pirmadienį sakė P.Urbšys.

Jis patvirtino, kad jeigu dalyvautų rinkimuose, parlamentaro mandato siektų būtent Panevėžio mieste.

Iki pasitraukimo pensijon šių metų balandį, P.Urbšys vadovavo STT Panevėžio valdybai, o vienas pastarųjų tyrimų, kuriam jis vadovavo - rezonansinis tyrimas dėl galimo sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, kuriame įtarimai jau pateikti ir Seimo nariui konservatoriui V.Matuzui, jo sutuoktinei Danutei Matuzienei.

P.Urbšys teigė dar nežinąs, ar rinkimuose dalyvautų kaip savarankiškas kandidatas, ar su kokia nors partija, ar judėjimu.

Jis taip pat pabrėžė dar nesąs galutinai apsisprendęs ir dėl paties kandidatavimo, tačiau sakė nenorįs slėpti, kad svarsto tokią galimybę.

"Jei žmonėms būtų galimybė rinktis tarp V.Matuzo, ar jo statytinio, aš gal sudaryčiau alternatyvą", - sakė P.Urbšys.

V.Matuzas Vyriausiojoje rinkimų komisijai yra registravęsis kaip politinės kampanijos dalyvis vienmandatėje Vakarinėje rinkimų apygardoje.

"Galbūt kažkas norėtų matyti mane už paraštės pilietinio aktyvumo, nes kažkodėl per 15 metų pastebėdavau, kad tuos, kuriuos mes užkliudydavom, jie padarydavo karjerą arba partijose, arba privačiame, valstybiniame sektoriuje", - kalbėjo buvęs Panevėžio STT vadovas.

Seimas praėjusią savaitę patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir panaikino Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos V.Matuzo teisinę neliečiamybę. Penktadienį Panevėžio apygardos prokuratūra parlamentarui pateikė įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.

P.Urbšys šių metų balandį yra sakęs, jog Generalinės prokuratūros sprendimas dėl Seimo nario V.Matuzo teisinės neliečiamybės parodys šios institucijos vadovų gebėjimą atsispirti baimėms ir politikų manipuliacijoms.

V.Matuzas metamus įtarimus neigia, byloje prisipažinusių įtariamųjų parodymus sako išgavus grasinimais ir spaudimu, o pačią bylą tvirtina esant bandymu susidoroti su juo kaip partijos atstovu ir pačia Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais.

Ketvirtadienį kalbėdamas Seime prieš balsuojant dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo konservatorius V.Matuzas kartojo nepadaręs nusikaltimų, dėl kurių jam norima pateikti įtarimus, o pačią bylą sakė esant politine. Tvirtindamas, jog byla politinė, V.Matuzas spėjo, jog panaikinus jo neliečiamybę jis su antrankiais bus išvestas iš Seimo, o vėliau byla būtų nutraukta pritrūkus įrodymų, tačiau su juo kaip politiku jau būtų susidorota.

Paklaustas, kaip vertina tokius parlamentaro teiginius apie politinį bylos atspalvį, P.Urbšys BNS pirmadienį atsakė: "Taip elgiasi asmenys, kurie yra priklausomi nuo godumo - nuo godumo valdžiai ir pinigams, nes jie visada, nes jei kažkas kėsinasi į juos, jie save identifikuoja kaip aukas, nes tai yra jų gynybos taktika ir bandymas išvengti baudžiamojo persekiojimo".

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną, rinkimų kampanija jau yra prasidėjusi.