K. Braziulis kartu su buvusiu VSD Kontržvalgybos valdybos viršininku Vytautu Damuliu iš pareigų buvo atleistas 2006-aisiais per vadinamąjį VSD skandalą.

Buvę saugumiečiai teigė, kad tokio likimo susilaukė dėl liudijimų parlamentiniam komitetui, tačiau Vyriausiasis administracinis teismas yra konstatavęs, kad pareigūnai buvo atleisti nepažeidus nustatytos procedūros.

Prieš 2008 m. Seimo rinkimus K. Braziulį ir V. Damulį norėta įtraukti į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų sąrašą, tačiau kai kurie konservatoriai tokiam sprendimui pasipriešino. Vėliau K. Braziulis dalyvavo rinkimuose su Algimanto Matulevičiaus Pilietinės demokratijos partija, tačiau nesėkmingai.

V. Vasiliauskui parlamente padeda ir buvęs VSD 3-iosios valdybos viršininkas Linas Petronis, kuris kartu su „Drąsos keliu“ balotiravosi rinkimuose į Seimą.

Seimo nariai visu etatu gali įdarbinti iki 3 padėjėjų-sekretorių, tačiau politikų paprastai prašoma neskaidyti etatų smulkiau nei po 0,5 etato. Vienas padėjėjas-sekretorius gali dirbti ne didesniu nei 1,5 etatu, be to, vienas padėjėjas-sekretorius gali dirbti pas keletą Seimo narių, tačiau tik iš tos pačios frakcijos.

Seimo narių padėjėjams-sekretoriams suteikiama 11-ta pareiginė kategorija, A arba B lygis. Tiesa, atlyginimas nuo lygio nepriklauso – padėjėjas-sekretorius, dirbantis visu etatu, gali uždirbti 2225 litus. A arba B lygis priklauso nuo įgyto išsilavinimo.