„Moralinėje krizėje mes esame šiandien. (…) Mūsų Vyriausybė paskelbė, kad turi eilinį planą, tačiau man po to, kai girdžiu, jog valdantieji turi planą, darosi baisu. Todėl, kad pradžioje turėjome planą nuo kovido, bet niekas jo nematė – kovidas kaip buvo, taip yra. Paskui turėjome planą prieš migrantus, niekas jo nematė – migrantai kaip buvo, taip yra. Dabar turime planą, kaip nugalėsime ekonomiką ir sumažinsime kainas, tik nematyti, kad būtų“, – tvirtino jis.

Jo teigimu, kompensacijos žmonėms nepadės.

„Mes už demokratiją, šaukia Seime, šaukia Vyriausybė, o mes su jumis vatnikai. Britų premjerė po 44 savo darbo dienų, kuri nepateisino Britanijos žmonių lūkesčių, atsistatydino, bet, matyt, ši demokratija mums netinka“, – sakė V. Tutkus.

Visgi jis papriekaištavo susirinkusiesiems dėl vangaus dalyvavimo rinkimuose.

„Jų elektoratas net per audrą ateis, o mes taip ir liksime už borto“, – akcentavo V. Tutkus.

„Jei jūs, Lietuvos miestai, miesteliai, išsirinksite savivaldą ir žmones, kuriais tikite ir jei jie atliks funkcijas, numatytas Konstitucijoje, tai keistis gyvenimas ims jau šiandien“, – sakė kandidatas į Vilniaus merus.

V. Tutkus akcentavo, kad Europoje, jo teigimu, stiprėja šeimos vertybes išpažįstančios partijos.

„Nors ir nemadinga šeima, bet visgi šeima yra pagrindas visko“, – pabrėžė jis.

„Jei reikės, susirinksime ir dar gruodžio 13-ą“, – sakė V. Tutkus.

Katedros aikštė prisipildė žmonių, mitinguotojai atvyko ir iš kitų šalies miestų, plevėsuoja Lietuvos, Vyčio, Šeimų sąjūdžio, Žemaitijos vėliavos.

„Kas miega demokratijoje – atsibus diktatūroje“, „Sugrąžinkime Lietuvą tautai“, „Mažiau Briuselio, daugiau sveiko proto“, „Seimo narys be sąžinės – tauta be ateities“, „Kai tironija tampa įstatymu, pasipriešinimas tampa pareiga“, „Dar 2 metai nusikaltėlių valdžios gresia katastrofa“, – tokie užrašai iškelti prie scenos ir minioje.

Mitinge pasirodė jaunimas, laikantis plakatus „Atsiprašau, kad vėluoju“, „Dydis nesvarbu“, „Mano nuomonė“, „RAMPAMPAM“. Policijos pareigūnai paprašė piliečių, nepritariančių protestui, jį palikti. Oponentai taikiai išėjo.

Scenoje kalbėjo ir daugiau svečių. Jie piktinosi valdančiųjų planais ratifikuoti vadinamąją Stambulo konvenciją bei įteisinti partnerystę, kalbėjo apie pavojų konstitucinėms žmonių teisėms, kritikavo valdžią. Plačiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)