Teisėjų taryba penktadienį pritarė prezidento Gitano Nausėdos dekretui 47 metų E. Pašilį paskirti Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėju.

Lietuvos prokuratūrai vadovavusio E. Pašilio kadencija baigėsi gruodžio 29 d.

„E. Pašilis baigė generalinio prokuroro kadenciją ir pageidavo grįžti atgal į teismų sistemą“, – sakė prezidento patarėja Jūratė Šovienė.

„Išimtinai dirbau valstybei visus metus, būčiau dėkingas, jeigu sprendimas būtų teigiamas“, – nuotoliniame Teisėjų tarybos posėdyje sakė E. Pašilis.

Jo kandidatūrai pritarė visi šešiolika Teisėjų tarybos narių.

Prieš tapdamas tapdamas generaliniu prokuroru E. Pašilis beveik 16 metų dirbo Ukmergės rajono apylinkės teisme, taip pat yra buvęs šio teismo vadovas.

E. Pašilis buvo atrinktas kaip geriausias pretendentas į Europos Sąjungos Bendrąjį Teismą, tačiau jo kandidatūrai nepritarė G. Nausėda.

Teisėjų taryba penktadienį taip pat pritarė, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai Ernestas Spruogis ir Rasa Ragulskytė-Markovienė būtų paskirti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjais. Tiesa, kol kas neaišku, kada teisėjai pradės eiti naujas pareigas, nes jų karjeros klausimus sprendžianti Prezidentūra siekia, kad teisėjai išnagrinėtų jiems paskirtas administracines bylas.

Tuo metu Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Ernesta Montvidienė paprašė ją perkelti į žemesnės instancijos teismą – Šiaulių apygardos teismą, kuriame ji dirbo iki 2018 m. Sprendimą grįžti į Šiaulius teisėja priėmė dėl asmeninių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)