Jo vertinimu, būsto reikėtų pradėti ieškoti vos sužinojus, kokiame mieste bus studijuojama.

„Studentams, kurie atvyksta į miestus, į kuriuos yra įstoję universitetuose, į didmiesčius, matyt, pradėti ieškoti reikėtų tada, kai jie sužino, kad jie ten įstoja. Natūralu, kad vasara, vasaros vidurys yra tas laikas, kai gaunami atestatai, pradedama sužinoti stojimo rezultatus <...>, tada ir būna paieškos pikas“, – komentavo M. Statulevičius.

Kuo anksčiau pradėjus ieškoti, tuo, anot jo, būna didesnės pasirinkimo galimybės, lieka derybinių galių.

„Kaip žinia, studentai ieško pigesnio būsto, kartais kooperuojasi, ieško netgi atskirų kambarių butuose. Tokie variantai išgraibstomi pirmiausiai. Tai, kuo anksčiau pradėsi, tuo, matyt, ir laimėsi ir kainoj, ir pasirinkime. Kai tik sužinai, iš karto reikia tuo ir užsiimti. Labai atidėlioti rugpjūčio pabaigai [nereikėtų], nes tuomet pasirinkimas gali būti labai minimalus, viskas gali būti išbrangę“, – dėstė asociacijos prezidentas.

Žvelgiant į populiariausius nuomos portalus, anot jo, matyti, kad pasiūloje yra apie 1,5 tūkst. būstų, bet studentams tinkamų butų – pigesnių, tinkamos lokacijos – ten – mažiau.

Mindaugas Statulevičius

„Tai yra rinkimasis, matyt, iš kokių 500–700 butų <...>. Tai čia yra iš privataus sektoriaus. Reiktų nepamiršti, kad vis daugiau verslo kompanijų ateina į šį segmentą. Galima ieškoti būsto, patalpų nuomos tokiuose būstuose kaip co-living. Tai – modernūs bendrabučiai, kur truputį yra didesnė nuoma, bet tu jau gyveni objekte, kuris sukurtas tokiai funkcijai, aplink tave yra bendraminčiai, galbūt yra ir bendros mokyklos, bendro universiteto studentai“, – kalbėjo pašnekovas.

Tokie būstai, anot jo, dažniausiai statomi netoli viešojo transporto stotelių, juose yra bendros laisvalaikio erdvės.

Kalbėdamas apie nuomos kainas, M. Statulevičius teigė, kad kambario nuoma bute gali kainuoti mažiausiai apie 200 eurų, vieno kambario buto nuoma geresnėje vietoje – mažiausiai 400–500 eurų.

„Aišku, yra variantas ir tie patys bendrabučiai, nepamirškime“, – pridūrė jis.

Ne Vilniuje būstą nuomotis, pasak pašnekovo, šiek tiek pigiau, nors pasirinkimo galimybė irgi mažesnė.

Visą „LNK Žinių“ pokalbį su M. Statulevičiumi galite rasti čia: