„Šiandien susitinkame su VTEK nariais, tarsimės, kas galėtų vadovauti. Saulius Katuoka yra pagal amžių vyriausias, bet jis yra užimtas ir neprisiima tos atsakomybės. Ateityje, manau, turėtume spręsti ir jau tariamės su frakcijomis, kad reikia keisti įstatymą, kad ši įstaiga būtų maksimaliai depolitizuota, galėtų skaidriai atlikti savo darbą ir nebūtų jokio įtarimo, kad ji kam nors išplauna mundurą“, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Pirmininką iš VTEK narių Seimo pirmininko teikimu skiria Seimas.

Asmuo, paskirtas VTEK nariu, prieš pradėdamas eiti pareigas, prisiekia Lietuvos valstybei.

Priesaiką priima Seimo pirmininkas Seimo posėdyje.

Seimas antradienį patvirtino R. Valentukevičiaus atstatydinimą.

Jis pareigų neteks nuo šių metų kovo 20 d. R. Valentukevičius nutarė trauktis po to, kai išsakė asmeninę nuomonę, jog dabar jau buvusi Seimo narė Greta Kildišienė nenusižengė nedeklaravusi, kad naudoja artimo asmens automobilį „Range Rover“. Vėliau VTEK priėmė priešingą sprendimą.

V. Pranckietis teigė teiravęsis frakcijoje ir gavęs patikinimą, kad niekas R. Valentukevičiaus nuomonės šiuo klausimu pasakyti neprašė.

„Mano supratimu, buvo taip, kad jis pabandė ateičiai užsidirbti sau taškų, ir tai buvo nepagarba mūsų partijai, frakcijai“, – sakė V. Pranckietis.

Jis teigė buvo du kartus susitikęs su R. Valentukevičiumi.

„Mes kalbėjomės su juo antra kartą, (...) aš susirinkau visą medžiagą , kokie buvo sprendimai ir kokie buvo viešumoje sprendimai vertinami dviprasmiškai. Taip, buvau pasiruošęs normaliam pristatymui, bet paklausiau jo, ar tikrai jis to nori. Jis sakė: „ne, atnešiu rytoj prašymą“, ir atnešė“, – pasakojo Seimo pirmininkas.