Antradienį Europos Komisijos užsienio politikos ir saugumo reikalų atstovė Maja Kocijančič spaudos konferencijos metu sulaukė klausimų apie V. Žirinovskio duomenų tikslumą. Žinią apie 18 metų „atjaunintą“ politiką salėje susirinkę žurnalistai palydėjo sunkiai sulaikomu juoku.

M. Kocijančič pareiškė, esą subjektų, kuriems taikomos ES sankcijos, duomenyse gali būti „techninių netikslumų“.

„Jei šiuose sąrašuose yra kokių techninių netikslumų, mes juos reguliariai taisome, kad duomenys atitiktų mūsų turimą patvirtintą informaciją“, - kalbėjo ji.

Paklausta, ar ES oficialiuose dokumentuose visomis ES kalbomis su klaidingais duomenimis įvardintas V. Žirinovskis gali kirsti ES valstybės sieną, ji patikino, esą turėtų pakakti ir to, kad visuotinai žinoma, kas yra V. Žirinovskis.

„Šis konkretus žmogus sąraše nurodytas. Tai reiškia, kad jo turtas ES yra įšaldytas ir jam taikomas kelionių draudimas. Kaip jau sakiau, techniniai pataisymai, daromi, kai tai yra būtina“, - aiškino M. Kocijančič.

DELFI primena, jog V. Žirinovskio duomenys su aibe klaidų paskelbti oficialiame ES leidinyje. Briuselio biurokratai ne tik įrašė 18 metų politiką „atjauninusią“ gimimo datą, bet netgi nesugebėjo be klaidų įrašyti jo pavardės rusų kalba. Be to, V. Žirinovskio gimimo vieta nurodyta neegzistuojanti gyvenvietė Kazachstane – taip sąrašo sudarytojai interpretavo ankstesnę politiko pavardę.

Dėl klaidų V. Žirinovskio duomenyse į kolegas Briuselyje kreipėsi ir Lietuvos diplomatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)