„Iš tikrųjų Europos Parlamente ir praktiškai visose ES valstybėse aneksija šitų keturių Ukrainos regionų tikrai vienareikšmiškai yra nepripažįstama. Aš manau, kad kitą savaitę vyksiančios plenarinės sesijos metu mes išreikšime savo poziciją atitinkamais politiniais dokumentais“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Anot europarlamentarės, siekiant, kad Kremlius pamatytų ne tik ES šalių narių nepritarimą surengtiems pseudo referendumams, tačiau ir pajaustų demokratinio pasaulio atsaką, būtina parengti ir naująjį sankcijų paketą.

„Kitaip pavadinti tokių įvykusių referendumų kaip kažkokiu farsu net neįmanoma, kai tu matai, kad žmonės su automatais lydimi balsuoti prievarta ir po to sakoma, kad žmonės patys pasirinko. Tai tikėti tokiais Putino pareiškimais tiesiog neįmanoma ir nereikia. Atvirkščiai, mes turime dar labiau susitelkti, padėti Ukrainai ir taip, kaip sakome, parengti dar vieną sankcijų paketą, kad Putinas jaustų, jog iš tikrųjų ES ir visas demokratinis pasaulis yra vieningas ir niekada nepripažins tų Rusijos jėga aneksuotų teritorijų“, – tęsė ji.

Kremlius paskelbė, kad keturi Rusijos okupuoti Ukrainos regionai, kuriuose buvo surengti referendumai, tarptautiniu mastu išvadinti apgaule, penktadienį bus prijungti prie Rusijos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)