„Vėl iškilo klausimas dėl patikros sąlygų, įsileidimo sąlygų, stebėjimo sąlygų tiek Rusijos, tiek Baltarusijos piliečiams. Seimas anksčiau buvo priėmęs sprendimą ir buvo skirtingi siūlymai priimti dėl rusų ir baltarusių. Tačiau dabar, matyt, situacija keičiasi ir rudenį vėl bus grįžtama prie to klausimo“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Įsiklausius į tarnybų siūlymus – vis tik reikėtų ieškoti sprendimo dėl suvienodinimo“, – aiškino ji.

Politikė nurodė, kad pasitiki tarnybų kompetencijomis vertinti iš Baltarusijos kylančias grėsmes. Todėl ir svarstant dėl nacionalinių sankcijų griežtinimo, pasak jos, politikai turėtų pasitikėti tarnybų žodžiu.

„Čia turi žodį tarti profesionalai – pirmiausiai turi vertinti visas pasekmes, išklausyti visas puses ir tada atitinkamai priimti sprendimus“, – teigė LSDP pirmininkė.

ELTA primena, kad pastarąjį mėnesį šalyje tęsiasi diskusijos dėl ribojamųjų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams suvienodinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda jau anksčiau ragino Seimą apsvarstyti vienodus ribojimus rusams ir baltarusiams. Apie tai jis priminė ir reaguodamas į Baltarusijoje dislokuotos Rusijos samdinių „Wagner“ keliamą grėsmę.

Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas pranešė, kad ministerija mato poreikį sugriežtinti nacionalines sankcijas į šalį atvykstantiems Baltarusijos piliečiams. Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas patikino, kad tokie sprendimai parlamente jau bręsta.

Visgi, dalis valdančiųjų skeptiškai vertina tokią iniciatyvą. Nors tvirtina, kad svarstyti ribojimų griežtinimą būtina, nurodoma, kad svarbu išlaikyti tinkamą bendradarbiavimą ir paramą Baltarusijos opozicijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)